Eurolawyers 2013

Eurolawyers 2013 – The Road to Italy!

Over enkele dagen start in Cilento, Italië het Europees Kampioenschap Voetbal voor Advocaten en teams uit alle grote voetballanden doen mee: ik noem een Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Portugal, ze zijn er allemaal bij. Maar in dit sterke deelnemersveld schijnt er ook een oranje lichtpuntje, want namens Nederland doet het Nederlands Advocaten Voetbalteam mee. Nadat we na het afgelopen WK afscheid moesten nemen van enkele oudgedienden, is er de voorbije maanden achter de schermen hard gewerkt om enkele nieuwe talentvolle gezichten te kunnen presenteren. Kantoorborrels die werden afgestruind en scoutingrapporten die via de telex binnen kwamen, menig kantoor werd uitgelicht in de zoektocht naar nieuw voetbaltalent in de advocatuur. De voorbije maanden stonden dan ook in het teken van selectiewedstrijden waarvoor een blik nieuwe spelers werd open getrokken. Een grote groep voetballende advocaten stond te trappelen om het stokje over te nemen. Wie wil nou niet in aanmerking komen voor zo’n apotheose als die van een Europees Kampioenschap in het Zuiden van Italië? Een vaste groep begon zich te vormen, dat zichtbaar per duel vooruitgang boekte. De oefenwedstrijden werden gespeeld op Sportpark De Schinkel van ASV Arsenal, onder de rook van de Amsterdamse Zuidas. Voor de meesten lekker dicht bij kantoor en vaak met de blackberry nog in de hand werd er afgetrapt. We deden het vrij aardig: er werd vaak gewonnen, maar er werd ook verloren, derde helften die vakkundig werden uitgespeeld: de toeschouwer langs de lijn was vaak de grote winnaar. We creëerden al snel sympathie bij de vaste kantinegasten. Zo ook bij Sjaak, de personificatie van Bep van Mokum. Gewapend met een borreltje zag Sjaak ‘dat het wel goed zat met die advocaten’.

“Maar wie gaat Nederland nou vertegenwoordigen op dat advocaten EK?” Wel nu, de volgende groep spelers gaat hèt doen in Italië. Wat dan? Met een lijfspreuk “we worden wereldkampioen!” is dat simpel. Juist ja, wereldkampioen worden:

 • Mike Niekoop (Clifford Chance);
 • Leen Kranenburg (Clifford Chance);
 • Amin Tamaddoni (Clifford Chance);
 • Joris van der Kolk (Loyens & Loeff);
 • Hendrik van Waveren (Loyens & Loeff);
 • Jordi Rosendahl (Lexence);
 • Jules van de Winckel (AKD);
 • Roderick Hanrath (NautaDutilh);
 • Wouter Metz (DLA Piper);
 • Sjors Apeldoorn (Munckhof);
 • Jeroen le Clercq (Boekel de Nerée);
 • Floris de Wit (Allen & Overy);
 • Sebastiaan Brommersma (Klos Morel Vos & Schaap);
 • Ali Rassa (De Kempenaer advocaten);
 • Paul Brouwer (Baker & McKenzie); en
 • Nick Looman (In Person).

eurolaywers-2013-528px

Graag wil ik via deze weg onze sponsoren bedanken die deelname aan de Eurolawyers mogelijk hebben gemaakt. Onze dank gaat uit naar de hoofdsponsor: Niehoff Werning & Kooij (www.nwk.nl). NWK is al sinds jaar en dag een trouwe sponsor van het Nederlandse team en is dan ook een prachtige hoofdsponsor voor ons team! Daarnaast wordt het Nederlands Advocaten Voetbalteam gesteund door de volgende kantoren: AKD, Allen & Overy, Baker & McKenzie, Boekel de Nerée, Clifford Chance, De Kempenaer Advocaten, DLA Piper, Klos Morel Vos & Schaap, Lexence, Loyens & Loeff, Munckhof en Nauta Dutilh.

Tenslotte kan ik melden dat wij ons ook gaan inzetten voor de stichting Advocaten voor Advocaten (L4L). Deze non-profit organisatie zet zich er al meer dan 25 jaar voor in dat advocaten hun beroep onafhankelijk en in vrijheid kunnen uitoefenen. Helaas staat ons beroep in veel landen nog onder druk. L4L ondersteunt de advocaten in deze landen financieel, juridisch en moreel. Wij hopen daar een steentje aan bij te kunnen dragen door publiciteit te genereren voor de doelstellingen van L4L. Het EK is daar een formidabele gelegenheid voor.

Wij zijn er klaar voor. Jullie ook? Op deze weblog zal ik tijdens het EK verslag doen van onze verrichtingen in en buiten het veld! Wil je graag op de hoogte blijven, volg ons dan via deze weblog!

Met sportieve groet,

Mike Niekoop (Clifford Chance)

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Recente vacatures

Recente vacatures