Website voor juristen

Deals

Wat waren de spraakmakende transacties van de afgelopen tijd, en welke juridisch adviseurs waren er bij betrokken? Michiel Rohlof verzamelde een en ander voor u. Alle deals uit Mr. vindt u hier terug. Wilt u deals melden? Stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HES Beheer verkoopt 50,1% belang in OVET Holding aan Oxbow Coal

Deals Mr. mei-14

HES Beheer verkoopt een 50,1% Belang in OVET Holding aan Oxbow Coal. OVET opereert op een aantal terminals in Amsterdam, Terneuzen and Vlissingen en is gespecialiseerd in opslag, vervoer en verwerking van o.a. vaste brandstoffen en mineralen. HES Beheer neemt daarnaast een 78% belang in ATIC Services S.A. over van ArcelorMittal.

 

Vista Equity Partners neemt VAT Resource over

Deals Mr. mei-14

Het Amerikaanse private equity huis Vista Equity Partners neemt via zijn portfoliobedrijf Taxware VAT Resource over. VAT Resource exploiteert een onderneming in de BTW technologie, consulting en compliance outsourcing.

 

Rhône Group verkoopt olie en vetten bedrijf CSM Group aan AARHUSKARLSHAMN

Deals Mr. mei-14

Private equity investeerder Rhône Group verkoopt het olie en vetten bedrijf van CSM Group aan AARHUSKARLSHAMN, het beursgenoteerde in Zweden gevestigde bedrijf actief in de productie, verkoop en marketing van plantaardige oliën en vetten.

 

Egeria neemt snackfabrikant Izico over van Royal Wessanen

Deals Mr. mei-14

Private equity investeerder Egeria en het management nemen voor 68 miljoen euro snackfabrikant Izico over van Royal Wessanen. Izico is onder andere bekend van het merk Beckers.

 

Gibson koopt WOOX van Philips

Deals Mr. mei-14

Philips verkoopt WOOX Innovations, ofwel de activiteiten op het gebied van onder meer audio- en videoapparatuur voor 98 miljoen euro aan het Amerikaanse Gibson, vooral bekend als fabrikant van elektrische gitaren. Eerder maakte Philipsbekend dat de entertainmentactiviteiten zouden worden uitbesteed aan het Japanse Funai, maar die overeenkomst werd weer ontbonden.

 

Gemeente Den Haag en Vestia richten WOM op

Deals Mr. mei-14

De gemeente Den Haag en Vestia zijn een Raamovereenkomst aangegaan waarin onder meer afspraken zijn gemaakt over de oprichting van een wijkontwikkelingsmaatschappij. Vestia brengt in deze WOM Den Haag Zuidwest ca. 112 miljoen euro aan vastgoed in, de gemeente ca. 80 miljoen euro aan financiering. Het doel is de herstructurering van vastgoed in Den Haag Zuidwest en het creëren van waardevermeerdering.

 

Claranet lijft NovaData in

Deals Mr. mei-14

Claranet, één van Europa's grootste onafhankelijke Managed Services Providers, lijft de Nederlandse Cloud Service Provider NovaData in.

 

Thuisbezorgd haalt financiering binnen en koopt Lieferando

Deals Mr. mei-14

Bezorgservice Thuisbezorgd.nl breidt uit in Duitsland door de overname van Lieferando. Het heeft daartoe 73 miljoen euro opgehaald: 30 miljoen euro bij Prime Ventures dat al aandeelhouder was. De andere financiers zijn de Australische investeringsmaatschappij Macquarie Capital en de oprichters van Lieferando.