Website voor juristen

Deals

Wat waren de spraakmakende transacties van de afgelopen tijd, en welke juridisch adviseurs waren er bij betrokken? Michiel Rohlof verzamelde een en ander voor u. Alle deals uit Mr. vindt u hier terug. Wilt u deals melden? Stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opleidingsinstituut NCOI neemt branchegenoot BPP Nederland over

Deals Mr. mrt-14

Opleidingsinstituut NCOI neemt branchegenoot BPP Nederland (Markus Verbeek Praehep), actief in accountancy trainingen, over.

 

Publieke omroepen AVRO en TROS fuseren tot AVROTROS

Deals Mr. mrt-14

De publieke omroepen AVRO en TROS fuseren tot AVROTROS. De fusie heeft plaatsgevonden in de vorm van een afsplitsing van de vermogensbestanddelen van AVRO en TROS naar de nieuw opgerichte vereniging AVROTROS. Hiermee is AVROTROS de grootste omroepvereniging van Nederland.

 

Vistaprint neemt People & Print over

Deals Mr. mrt-14

Vistaprint neemt People & Print uit Deventer over. People & Print bestaat uit verschillende online drukkerijen vooral gericht op de Nederlandse en Belgische markt en is onder meer bekend van Drukwerkdeal.nl.

 

Warner Bros Television Group neemt vijftien vestigingen Eyeworks over

Deals Mr. mrt-14

Warner Bros Television Group neemt alle vijftien vestigingen buiten de VS van tv-producent Eyeworks over voor 200 miljoen euro. Van den Ende & Deitmers verkoopt zijn belang in Eyeworks (30%) eveneens.

 

Lupin neemt medicijnenvervoerder en -fabrikant Nanomi over

Deals Mr. mrt-14

Het Indiase pharmabedrijf Lupin neemt de Nederlandse medicijnenvervoerder en -fabrikant Nanomi over.

 

ALSO neemt Alpha International over

Deals Mr. mrt-14

Het Zwitserse ict-distributieconcern ALSO neemt Alpha International, de Nijmeegse distributeur van printer- en computertoebehoren, over van de Saphin Investment Group. Alpha draaide in 2012 een omzet van 587 miljoen euro.

 

Liberty Global wil Ziggo kopen

Deals Mr. mrt-14

Het Amerikaanse Liberty Global, eigenaar van UPC, heeft een openbaar bod gedaan op Ziggo dat de kabelaar waardeert op circa tien miljard euro. Bestuur en raad van commissarissen staan unaniem achter het bod.

 

Bilthoven Biologics koopt staatsterrein

Deals Mr. mrt-14

Het Rijk heeft het Antonie van Leeuwenhoekterrein in Bilthoven officieel overgedragen aan Bilthoven Biologicals. Bilthoven Biologicals produceert onder meer op grote schaal poliovaccins voor de derde wereld en vervult daarmee een sleutelpositie in het Global Polio Eradication Initiative van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). De aankoop van het terrein past in de visie van het bedrijf om vanuit Bilthoven te werken aan een uitbreiding van het productaanbod en het vergroten van de wereldwijde verkoop ervan.

 

LDC investeert in Imagine Nation

Deals Mr. mrt-14

Lloyds Development Capital (LDC) investeert in het Amsterdamse theaterbedrijf Imagine Nation. Het theaterbedrijf werd in 2012 opgericht om vernieuwende entertainment musicalproducties te ontwikkelen en deze internationaal te verkopen. Imagine Nation bezit de rechten van verschillende bekende Nederlandse musicals zoals Soldaat van Oranje en Anne Frank. De musical Soldaat van Oranje is momenteel een van de grootste successen van Imagine Nation.

 

UniQure doet beursgang en notering aan NASDAQ

Deals Mr. mrt-14

UniQure, een biotechonderneming actief op het gebied van gentherapie, doet een beursgang en notering aan de NASDAQ. Daarbij zijn 5,4 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven, waarmee een bedrag van 91,8 miljoen dollar is opgehaald. UniQure heeft het eerste en enige gentherapieproduct ontwikkeld dat is goedgekeurd in de Europese Unie.