Website voor juristen

Deals

Wat waren de spraakmakende transacties van de afgelopen tijd, en welke juridisch adviseurs waren er bij betrokken? Michiel Rohlof verzamelde een en ander voor u. Alle deals uit Mr. vindt u hier terug. Wilt u deals melden? Stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logistiek dienstverlener CB en kledingvervoerder Fashionwheels gaan samenwerken

Deals Mr. feb-14

Logistiek dienstverlener CB (voorheen Centraal Boekhuis) en kledingvervoerder Fashionwheels gaan een vergaande samenwerking met elkaar aan. CB koopt 50% van de aandelen in Fashionwheels.

 

Arseus verkoopt deel Dental-divisie aan Henry Schein

Deals Mr. feb-14

Arseus heeft een belangrijk deel van zijn Dental-divisie verkocht aan het Amerikaanse Henry Schein voor 50 miljoen euro.

 

PMC Group neemt chemiebedrijf Primary Armides over

Deals Mr. feb-14

Het Amerikaanse PMC Group neemt chemiebedrijf Primary Armides over van AkzoNobel. De producten van Primary Amides worden voornamelijk toegepast in de polymeerindustrie voor het fabriceren van plastic zakken en films voor verpakkingsdoeleinden.

 

Deltabrug BV en Rotonde Olie BV overgenomen door LUKOIL

Deals Mr. feb-14

LUKOIL, ’s werelds tweede grootste private oliebedrijf ter wereld op het vlak van bewezen olie- en gasreserves, heeft zijn positie in Nederland versterkt met de overname van Deltabrug BV en Rotonde Olie BV.

 

Cineworld neemt Cinema City International over

Deals Mr. feb-14

De Britse bioscoopketen Cineworld neemt voor ruim 600 miljoen euro de bioscopen van de Poolse branchegenoot Cinema City International over.

 

Nimbus neemt drukkerij Royal Joh. Enschede over

Deals Mr. feb-14

Investeerder Nimbus neemt 95% van de noodlijdende drukkerij Royal Joh. Enschede over van de Enschede-familie. Joh. Enschede bestaat sinds 1703 en drukt onder meer bankbiljetten.

 

AerCap neemt International Lease Finance Corporation over

Deals Mr. feb-14

AerCap, een van de grootste leasebedrijven voor vliegtuigen in de wereld, neemt branchegenoot International Lease Finance Corporation over van American International Group.

 

Slotervaartziekenhuis overgenomen door MC Zuiderzee

Deals Mr. feb-14

Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis is overgenomen door MC Zuiderzee van zorgondernemer Loek de Winter. Het Slotervaartziekenhuis gaat in datzelfde kader een strategische samenwerking met het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis aan.

 

Prime Ventures en Battery Ventures investeren in Mendix

Deals Mr. feb-14

De Nederlandse investeringmaatschappij Prime Ventures investeert samen met het Amerikaanse investeringsfonds Battery Ventures 25 miljoen dollar in Mendix, een snel groeiend software bedrijf, gespecialiseerd in ‘aPaaS’ oftewel ‘a Platform as a Service’.

 

Modegroep FNG neemt Expresso over

Deals Mr. feb-14

De Belgische modegroep FNG neemt het Nederlandse damesmerk Expresso over. Zo versterkt het concern boven onder meer Fred & Ginger en Claudia Sträter zijn positie in Nederland en Duitsland.

 

ENI International verkoopt belang in Artic Russia aan Yamal Development

Deals Mr. feb-14

ENI International heeft haar 60% belang in Artic Russia BV aan Yamal Development verkocht voor 2,94 miljard dollar. Yamal Development is een joint venture tussen de Russische energiebedrijven Novatek en GazpromNeft. Artic Russia is voor 49% aandeelhouder in Severenergia, Severenergia is op haar beurt houder van vier vergunningen voor de exploratie en productie van hydrocarbons in de regio Yamal Nenets in Siberië.