Website voor juristen

Deals

Wat waren de spraakmakende transacties van de afgelopen tijd, en welke juridisch adviseurs waren er bij betrokken? Michiel Rohlof verzamelde een en ander voor u. Alle deals uit Mr. vindt u hier terug. Wilt u deals melden? Stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Faber Audiovisuals verkoopt minderheidsbelang aan investeerder Foreman Capital

Deals Mr. jul-14

Faber Audiovisuals, een in Nederland en Dubai gevestigd audiovisueel verhuurbedrijf, zet in op groei en verdere ontwikkeling van de activiteiten door het verkopen van een minderheidsbelang aan investeerder Foreman Capital.

 

Boeing neemt het Nederlandse AerData Group over

Deals Mr. jul-14

Het Amerikaanse Boeing neemt het Nederlandse AerData Group over. AerData Group biedt onder meer geïntegreerde software-oplossingen voor lease management, engine fleet planning en document-management voor de vliegtuigindustrie. AerData Group heeft ca. 120 werknemers in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

 

Hestya wil branchegenoot HES Beheer overnemen

Deals Mr. jul-14

Hestya, actief in tankopslag en voor 75 procent in handen van investeringsmaatschappij Riverstone, wil branchegenoot HES Beheer overnemen. Het bod op HES is 45 euro per aandeel, wat het bedrijf een waarde geeft van 408 miljoen euro.

 

H.E.S. Beheer koopt ATIC en verkoopt Ovet

Deals Mr. jul-14

H.E.S. Beheer, holding van bedrijven in havenlogistiek, neemt voor 155,4 miljoen euro een 78% belang in ATIC Services over van ArcelorMittal. Daarnaast verkoopt het een 50,1% belang in Ovet Holding aan Oxbow Coal.

 

Aanleg grootste Nederland windpark kan starten

Deals Mr. jul-14

De aanleg van het grootste Nederland windpark op zee tot nu toe (600 megawatt) kan van start gaan. Het windpark is in eigendom van het Canadese Northland Power Inc. (60%), Siemens (20%), Van Oord (10%) en HVC (10%), die meededen in een financieringsronde ter waarde van 2,8 miljard euro. Siemens heeft met de deelname van 20% in Windpark Gemini het grootste servicecontract ooit binnengehaald voor het bedrijf. Siemens zal het onderhoud aan de turbines gaan verzorgen voor 15 jaar.

 

Raven neemt GPS-specialist SBG over

Deals Mr. jul-14

Het Amerikaanse Raven Industries neemt de Nederlandse GPS-specialist SBG en diens Belgische dochterbedrijf Navtronics BVBA over. Met de overname breidt Raven Industries, Inc. haar aanbod in besturingssystemen uit met specifieke en zeer nauwkeurige werktuigbesturingen. SBG, met een hoofdvestiging in Middenmeer, maakt geavanceerde GPS-systemen voor de landbouw waaronder stuurautomaten en correctiesystemen voor werktuigen.

 

Douwe Egberts en Mondelez bundelen koffieactiviteiten

Deals Mr. jul-14

Het koffiebedrijf van het Amerikaanse voedingsmiddelen- en snackconcern Mondelez International en het Nederlandse koffie- en theeconcern D.E Master Blenders 1753 van de Duitse investeringsmaatschappij Joh. A. Benckiser gaan fuseren. Hierdoor wordt een koffieproducent gecreëerd met een jaaromzet van meer dan 7 miljard dollar, die de naam Jacobs Douwe Egberts (JDE) krijgt.