Overstap van de week

Overstap van de week: Jurjan Adriaansens

Overstap van de week is Jurjan Adriaansens. Adriaansens heeft in april JUR Juridisch Vastgoedmanagement & Advocatuur opgericht. Adriaansens is afkomstig van M2 advocaten.

Wij kennen u van ‘Ik en mijn cliënt’, in Mr. november 2016! Heeft u de cliënt met wie u toen op de foto ging , Frans Gielgens van Spes Bona Vastgoed B.V., als klant kunnen meenemen?

Jazeker. Sterker nog, deze cliënt is een van de redenen waarom ik mijn eigen kantoor ben gestart. Met deze cliënt ben ik inmiddels al bijna vijf jaar bezig met het optimaliseren en verkopen van een omvangrijke vastgoedportefeuille. Mijn rol hierin, zoals door Frans Gielgens bestempeld als het juridisch geweten, bevalt mij zo goed dat ik dit breder wilde uitbouwen.

U heeft nu een nieuw kantoor. Het kantoor waar u vandaan komt was toch ook uw kantoor? Was u erop uitgekeken?

Uitgekeken is uiteraard niet het woord. Feit is dat ik een andere toekomst voor ogen had dan mijn compagnons. In plaats van elkaar in de houdgreep te houden, kun je er beter voor kiezen om dan je eigen weg te kiezen. Dit gebeurt overigens allemaal in goede harmonie.

Hoe ziet u de toekomst van de vastgoedadvocatuur en hoe speelt uw nieuwe kantoor hierop in?

Ik zie de advocatuurlijke diensten meer geïntegreerd in de bedrijfsvoering van de cliënt. Als advocaat wil ik veel eerder betrokken zijn bij de bedrijfsprocessen van de cliënt. Door hier dicht op te zitten, is veel beter in te schatten wat de wensen van de cliënt zijn en kun je slagvaardiger optreden. Het benadert in feite de rol van bedrijfsjurist, maar wel een bedrijfsjurist die waar nodig ook procedeert. Bovendien gaat het in mijn geval om specialistische kennis, waar je bij bedrijfsjuristen vaak ziet dat deze op meerdere rechtsgebieden moeten acteren. Ik speel hier met JUR op in door de functie van bedrijfsjurist ook specifiek aan te bieden, zowel intern als extern.

Waar staat u over vijf jaar?

Over vijf jaar hoop ik aardig te zijn gegroeid. Maar ik hoop vooral nog lol in mijn werk te hebben.

Doet u de inrichting van uw kantoren zelf?

Ik ben samen met mijn vrouw naar de Ikea geweest!

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures