Nieuws

Rosa Jansen wordt voorzitter Slachtofferhulp

Rosa Jansen
Foto: Slachtofferhulp Nederland

Rosa Jansen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR), wordt op 1 september voorzitter van de Raad van Bestuur van Slachtofferhulp Nederland en Perspectief Herstelbemiddeling.

Jansen was tot 1 juni 2017 voorzitter van het College van Bestuur van het Studiecentrum Rechtspleging (SSR), dat de opleidingen voor rechters, officieren van justitie en hun ondersteuning verzorgt. Momenteel is zij senior rechter in de rechtbank Midden-Nederland. Ze stopt als voorzitter van de NVvR nu ze bestuursvoorzitter wordt van Slachtofferhulp.

Annemarie Penn-te Strake, voorzitter van de Raad van Toezicht van Slachtofferhulp Nederland en Perspectief Herstelbemiddeling zegt ‘verheugd’ te zijn met Rosa Jansen als bestuursvoorzitter. “De rechten van slachtoffers zijn de laatste jaren flink verbeterd. Maar we zijn er nog niet. Slachtofferhulp Nederland en Perspectief Herstelbemiddeling zijn enorm in ontwikkeling. Wij zien in Rosa iemand die met haar energie en vernieuwende inzichten daar een enorme bijdrage aan kan leveren.”

Perspectief Herstelbemiddeling (voorheen Slachtoffer in Beeld) is sinds 2007 dé organisatie voor herstelbemiddeling. Sinds 2012 begeleidt zij tevens mediation in strafzaken. De professionele bemiddelaars van Perspectief dragen bij aan herstel door contact tussen slachtoffers en daders en direct betrokkenen van misdrijven, (verkeers-)ongevallen of ingrijpende incidenten te bevorderden en te begeleiden.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures