Nieuws

Universiteit Maastricht wint pleitwedstrijd VAR

Vlnr Rik Kroese, Johanna Pex en Esmee Driessen. Foto UvA

Het team van de Universiteit Maastricht heeft de VAR pleitwedstrijd voor bestuursrecht gewonnen die deze week werd gehouden op de rechtenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam. Het Limburgse team, bestaande uit Rik Kroese, Johanna Pex en Esmee Driessen, versloeg in de finale de equipes van de Universiteit Leiden en de Radboud Universiteit Nijmegen.

De casus voor de wedstrijd draaide om de aanleg van een provinciale verbindingsweg. Daarvoor moeten bomen worden gekapt en moet mogelijk zelfs een hunebed verplaatst worden. Verschillende partijen komen hiertegen op.

De studententeams hebben in schriftelijke voorrondes al namens de betrokkenen een beroepschrift ingediend tegen de besluitvorming, en ook de tegenovergestelde rol op zich genomen, door een verweerschrift te schrijven namens Gedeputeerde Staten en het college van B&W.

Volgens de jury was het Maastrichtse team zowel juridisch inhoudelijk als verbaal het sterkst. Het team Maastricht werd begeleid door Sander Jansen, (universitair hoofddocent Staats- en bestuursrecht) en Louise Verboeket, (onderwijs- en onderzoeksmedewerker Staats- en bestuursrecht).

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures