Advocaten als patroonheiligen

Delen:

toga-3-100x100Gele toga, bloemen in het haar en een appel in haar handen. De uitdossing van advocate Lotje Koers is geïnspireerd op Dorothea van Cesaria, patrones tegen valse beschuldigingen. Koers en dertien collega’s zijn te bewonderen op levensgrote foto’s, waarop ze gehuld zijn in bijzondere toga’s. De Kempenaer Advocaten laat met een raamexpositie van deze foto’s de toga eens op een geheel andere wijze zien.

Voor de foto’s lieten de advocaten zich inspireren door beschermheiligen van de advocatuur en van beroepsgroepen waarvoor zij werken. De Togamaker uit Amsterdam maakte er toga’s bij. Ook is er een foto van Vrouwe Justitia die in haar transparante toga verwijst naar ‘de naakte waarheid’.

Bestuursvoorzitter Claudine Hermesdorf en kantoordirecteur Els van Haalen-Koot zijn de bedenkers van M°BA 13 Nuda Veritas Toga’s. De titel verwijst naar de Mode Biënnale Arnhem (van 9 juni tot 21 juli) en naar een fabel van Horatius over De Naakte Waarheid. “Lidewij Edelkoort, curator van M°BA 13 Fetishism in Fashion, noemt het schort als meest fetisj kledingstuk. Maar wij vinden de toga fetisj in de betekenis van ‘vereerd voorwerp’. Normaal gesproken is de toga voor iedereen hetzelfde, wij laten juist zien wie de drager is en waar hij of zij voor staat.” De link met een beschermheilige was snel gelegd. Deze heilige, ook wel patroon genoemd, wordt beschouwd en vereerd als beschermer van bijvoorbeeld een beroepsgroep.

De foto’s zijn tot en met 31 juli te bezichtigen aan de voor-, zij- en achterkant van het kantoor (Weerdjesstraat 70 in Arnhem).

De foto’s zijn ook online te bekijken. Klik hier en hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven