OSR Juridische Opleidingen

Anton-Pieter van Logtestijn: ‘Wordt de toegevoegde waarde van jouw juridische product of dienst wel gezien?’

Anton-Pieter van Logtestijn neemt geen blad voor de mond en het tempo in zijn trainingen ligt hoog. ‘Ik ben soms de luis in de pels’ vertelt Anton-Pieter geanimeerd, en in de voorbereiding voor de tweedaagse mastertraining Legal Trusted Advisor gaat hij niet over één dag ijs, zo blijkt uit het interview dat OSR juridische opleidingen onlangs hield met de jurist en interim-manager Anton-Pieter.

Hoe verhoog je je impact

‘Tijdens de training behandel ik modellen en theorieën rondom de rol van de trusted advisor, ook wel business partnership genoemd. We gebruiken de casus die wordt ingebracht door cursisten. Na de training heb je handvatten om jezelf breder te profileren en je persoonlijke effectiviteit te verbeteren. Hoe wil je dat mensen je percipiëren? Hoe verhoog je je impact?  Welke stappen ga je zetten om je doel te bereiken? Daar gaan we mee aan de slag.’

Achterhalen wat de leerdoelen zijn

‘Ik werk het liefst in kleine groepen en in hoog tempo. Juist omdat ik zoveel mogelijk onderwerpen wil aanraken. Dat vergt wat van de deelnemers, maar als het goed is, levert het ook veel op. Er zit een investering in van beide zijden. Dat start al tijdens de intake die vooraf gaat aan de Mastertraining Legal Trusted Advisor’ vervolgt Van Logtestijn. ‘In dit initiële contact achterhaal ik welke leerdoelen de cursist heeft. Welke situaties doen zich voor, waar de deelnemer op wil verbeteren. Aan de hand van eigen praktijkvoorbeelden gaan we aan de slag.’

Meerdere routes

‘Ik denk overigens niet dat er één route of recept is voor het werken aan jouw rol als juridisch adviseur. Het is in mijn beleving meer trial and error en oefenen in de praktijk, dit kun je doen door overleg te plegen met peers of via intervisie. Het is goed om jezelf de kritische vraag te stellen of de toegevoegde waarde van jouw product of dienst gezien wordt en of je in staat bent om de relatie op te bouwen met jouw in- of externe klant. Zo kun je jouw waarde verhogen, zowel voor jezelf alsook voor jouw organisatie.’

Anton-Pieter van Logtestijn is oprichter en eigenaar van Symbius , jurist, teamleider en coach. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau in de zakelijke dienstverlening. Als jurist heeft Anton-Pieter ruime werkervaring in de advocatuur en later als toezichthouder bij De Nederlandsche Bank (DNB). Tevens bekleedde hij bij DNB de nevenfunctie van voorzitter van de Vereniging van Werknemers. In zijn functie als general counsel bij ASR Nederland NV (ASR) was hij verantwoordelijk voor de afdeling Juridische zaken en Compliance. Anton-Pieter is docent bij OSR juridische opleidingen en geeft de Mastertraining Legal Trusted Advisor.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

OSR Juridische Opleidingen

OSR Juridische Opleidingen

Een leven lang leren, met elkaar en praktijkgericht zodat je morgen kunt toepassen wat je vandaag leert! Met een juridische opleiding van OSR kies je voor kwaliteit.

Leren met en van elkaar

Een leven lang leren, met elkaar en praktijkgericht zodat je morgen kunt toepassen wat je vandaag leert! Met een juridische opleiding van OSR kies je voor kwaliteit.

Ga naar het cursusaanbod >

Locatie
Nieuwegracht 60
3512 LT Utrecht

T: 030 – 231 53 14
E: info@osr.nl
I: www.osr.nl