Geen categorie

Bart de Haan

Bart de Haan

Bart de Haan is advocaat bij Poelmann van den Broek. Hij is werkzaam op de sectie Overheid en Ruimtelijke ontwikkeling waar hij zich voornamelijk bezighoudt met ruimtelijke ordening. Daarnaast is hij lid van de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten. Voordat Bart bij Poelmann van den Broek in dienst trad, heeft hij voor verschillende instanties gewerkt. Na de studie Nederlands recht in Nijmegen afgerond te hebben, begon hij in 1999 als beslismedewerker bij de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) in Rijswijk. Hierna heeft hij twee jaar lang bij een detacheringsbureau gewerkt, en was hij gedetacheerd bij achtereenvolgens de Autoriteit Financiële Markten en de Telegraaf in Amsterdam en het ministerie van VROM in Den Haag. In 2005 keerde hij terug naar Nijmegen en solliciteerde bij Poelmann van den Broek.

Bij het Ministerie van VROM hield Bart zich bezig met het verhaal van kosten van bodemsanering. In deze functie had hij veel contact met advocaten van het kantoor van de Landsadvocaat. Zodra de werkzaamheden enerverend werden namen zij alles over. Dit bewoog hem ertoe ook te kiezen voor de advocatuur. Door zijn ervaringen bij het ministerie van VROM was de sectie Overheid en Ruimtelijke Ontwikkeling van Poelmann van den Broek een logisch vervolg.

Poelmann van den Broek richt zich op ondernemers en doet alles op het gebied van bestuursrecht. Barts werkgebied is ruimtelijke ordening waarbij hij zich bezig houdt met bestemmingsplan-procedures en de juridische begeleiding van bouwplannen. Zijn doelgroep bestaat uit ontwikkelaars, ontwikkelende bouwers en detailhandelsbedrijven.

In 2011 heeft hij samen met een collega het Dolfinarium bijgestaan in de bekende zaak orka Morgan. Morgan werd in juni 2010 ernstig verzwakt aangetroffen in de Waddenzee en is hierna opgevangen door het Dolfinarium. Een jaar later was Morgan te groot geworden voor zijn bassin en heeft de Orka Coalitie het plan opgevat om de orka in zee los te laten. Het Dolfinarium was daar echter fel op tegen. De sectie Overheid en Ruimtelijke ontwikkeling heeft het Dolfinarium destijds bijgestaan in de strijd voor een exportvergunning om orka Morgan naar een dierenpark in Tenerife te transporteren. En met succes. Bart heeft vol overgave aan deze grote zaak gewerkt en hiermee zijn drive tot het behalen van successen versterkt.

Specialisatie

  • Overheid en ruimtelijke ontwikkeling

Contact:

E: b.dehaan@poelmannvandenbroek.nl
T: +31 (0)24 381 14 01

Poelmann van den Broek

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

Webmeester

Webmeester

Reactie toevoegen

Klik hier om een reactie achter te laten

Recente vacatures

Recente vacatures