Boot Advocaten

Toonaangevend in ESG wetgeving, vastgoed- en energierecht en Europees recht.

Organisaties in de bouw-en vastgoedsector, waaronder beleggers, ontwikkelaars, bouwondernemingen, multinationals, internationale organisaties, Nederlandse ondernemers, overheden en collectieven, komen voor diverse juridische uitdagingen te staan. Wij werken samen met onze opdrachtgevers voor praktische en werkelijke oplossingen waarmee ze verder kunnen.

Boot Advocaten is een gerenommeerd nichekantoor dat is gespecialiseerd in vastgoed- en aanbestedingsrecht, Europees recht en (duurzame) energie. Duurzaamheid en ESG zijn hieraan onlosmakelijk verbonden, en wij hebben er in 2015 zelfs een kenniscentrum voor opgericht: bluebuildinginstitute.

Wij zijn toonaangevend in

  • Bouw-, vastgoed-, aanbestedingsrecht
  • Energierecht
  • Europees recht
  • ESG en duurzaamheidsregelgeving*
  • Compliance & reporting

Multidisciplinair

Dankzij onze decennialange ervaring, kennis van de markt en vraagstukken, en ons multidisciplinaire team kunnen we snel tot werkelijke oplossingen komen. Regelmatig betrekken we ook de ketenpartners. Een multidisciplinaire dialoog en samenwerking leidt vaker en sneller tot een goed resultaat dan direct het starten van een procedure. Indien deze weg onvermijdbaar is, staan we ook hier onze cliënten bij.

Advisering aan de voorkant

Wij zeggen vaak: ‘Wijsheid achteraf is overal te koop.’ Om een project te laten slagen, is het belangrijk om juist aan de voorkant al de juiste beslissingen te kunnen nemen. Boot Advocaten adviseert daarom in elke fase van vastgoedontwikkelingen, van concept en ontwerp tot realisatie en gebruik. We anticiperen op regelgeving, marktomstandigheden en internationale ontwikkelingen.

Gezonde gebouwen en ESG

Boot Advocaten al heel veel jaren voorvechter van ‘gezonde gebouwen’. Als mens spenderen tenslotte 90% van onze tijd in en rondom gebouwen. Als we deze gebouwen voor, tijdens en na het gebruik helemaal richten op onze gezondheid, heb je een zeer ESG waardig gebouw. Of het nu gaat om strategische ontwikkeling, due diligence of implementatie, onze ESG advisering is erop gericht om het op een praktische en betekenisvolle manier te integreren in uw bedrijfsstrategie.

Techniek en innovatie

We hebben zowel E-technische bouwexpertise in-huis als kennis rondom de S, de sociale indicatoren, en de G, de governance indicatoren. Voor ESG compliance hebben we een digitaal compliant reporting platform ontwikkeld: Stainable. Hiermee kunnen onze cliënten gestructureerd en snel aan hun ESG verplichtingen voldoen, zoals aan de SFDR en de CSRD. Uiteraard adviseren we ook op de inhoud.

Carrière bij Boot Advocaten

Boot Advocaten is een kantoor in beweging en is ALTIJD op zoek naar talent. Wij bieden carrièrekansen op alle niveaus, aan zowel jonge talenten als juist ook aan meer talenten met vijf jaar ervaring of meer. Wij doen een oproep aan eenieder die zijn of haar juridisch talent, drive en ambitie elders wil onderbrengen: neem vooral contact met ons op!

Bij Boot Advocaten zoeken we mensen die vanuit een intrinsieke drive het verschil willen maken. De impact van onze advisering reikt namelijk ver.  .

Onze deuren staan open!

“Bij Boot Advocaten werk je zelfstandig aan dossiers, maar wel als multidisciplair team. Teamwork is key. Van sommaties naar hoger beroep, van grote zakelijke accounts tot overheden, van aanbestedingsrecht tot duurzaamheidswetgeving. Geen zaak is hier hetzelfde.” Jules Bousema– Boot Advocaten

Boot Advocaten

Cronenburg 152
1081GN Amsterdam

Volg op social media

Vacatures bij Boot Advocaten

Op dit moment zijn hier geen openstaande vacatures.

Dit schreef Mr. over Boot Advocaten

Scroll naar boven