Stichting Je Goed Recht

Wie we zijn

Stichting Je Goed Recht (SJGR) geeft gratis kwalitatief hoogwaardige eerstelijns rechtshulp aan mindervermogende Rotterdammers. In de praktijk betekent dit dat SJGR Rotterdammers met lage inkomens en kleine zelfstandigen helpt waar zij vastlopen in het ingewikkelde systeem (o.a. toeslagen, bezwaarprocedures) of tegen partijen die beter geëquipeerd zijn (o.a. verhuurders, werkgevers).

We geven deze rechtshulp op 12 spreekuren en in onze eigen winkels dichtbij onze doelgroep verspreid door Rotterdam. De rechtshulp wordt verleend door (bijna) afgestudeerd juristen.

De hulpvragen zijn divers en kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met consumentenrecht, huurrecht, sociaalzekerheidsrecht en arbeidsrecht. Het is de bedoeling dat SJGR zo vroeg mogelijk betrokken wordt, zodat de problemen zo klein mogelijk blijven en waar mogelijk geen ingewikkelde juridische procedures gestart hoeven te worden. SJGR heeft warme banden met de sociale en commerciële advocatuur wanneer zaken moeten worden doorverwezen naar de tweede lijn.

Werken bij SJGR?

SJGR is een snelgroeiende en ambitieuze organisatie. Ons team bestaat op dit moment uit circa 30 medewerkers, een mix van vaste collega’s en studentmedewerkers. We zijn een afspiegeling van Rotterdam in al haar diversiteit. Er is veel aandacht voor ontwikkeling en gezelligheid. Zo hebben we gezamenlijke trainingen, ontwikkelsessies, teamuitjes en lunches. Meedenken over de organisatie en eigen initiatief wordt aangemoedigd en gewaardeerd.

Wij zijn altijd opzoek naar maatschappelijk betrokken juridische professionals die hun juridische kennis en ervaring willen inzetten voor het toegankelijk maken van rechtshulp in Rotterdam.

Studenten

Ben jij een Hbo’er Rechten of Sociaal Juridische Dienstverlening en wil jij helpen om rechtshulp toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk Rotterdammers? Kies dan voor een stage bij Stichting Je Goed Recht. Bekijk de vacature via deze link.

Interesse?

Wil je werken bij SJGR of wil je je op een andere manier inzetten voor de sociale rechtshulp in Rotterdam? Neem dan contact met ons op via info@stichtingjegoedrecht.nl of bel ons op 06 271 40 212.

Gedurende het jaar zijn we altijd opzoek naar nieuwe studentmedewerkers en afgestudeerde rechtshulpverleners om ons team te versterken. Mocht er op dit moment geen vacature openstaan, schroom dan niet om contact op te nemen dan verkennen we samen de mogelijkheden.

Stichting Je Goed Recht

Beijerlandselaan 136B
3074 EP Rotterdam

Vacatures bij Stichting Je Goed Recht

Op dit moment zijn hier geen openstaande vacatures.

Scroll naar boven