‘Bezwaar via e-mail ontvankelijk’

Delen:

Foto Depositphotos

De digitalisering zet ook in het recht langzaam maar zeker door. Een inwoner van Den Haag die per e-mail bezwaar had gemaakt bij de gemeente, heeft van de Hoge Raad gelijk gekregen.

De heffingsambtenaar van de gemeente antwoordde per brief dat bij de gemeente Den Haag geen bezwaar per e-mail kan worden ingediend. De Rechtbank verklaart het beroep van de belanghebbende hiertegen niet-ontvankelijk wegens het ontbreken van een voor beroep vatbaar besluit.

Maar na verzet oordeelt de Hoge Raad dat de heffingsambtenaar een herstelmogelijkheid had moeten bieden om het bezwaar op de juiste wijze in te dienen. De brief van de heffingsambtenaar moet dus worden opgevat als een schriftelijke weigering om op het bezwaar te beslissen, zodat het beroep van de belanghebbende alsnog ontvankelijk is.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven