Carrierèwisselingen bij Boekel De Nerée, Simmons & Simmons, Loyens & Loeff N.V.

Delen:

In het nummer van Mr. dat afgelopen vrijdag is verschenen stonden weer vele carrierèwisselingen en benoemingen beschreven. Dit aangevuld met enkele andere wisselingen welke zijn binnengekomen op de webredactie zorgt weer voor een uitgebreid overzicht.

Fleur Spijker en Jelle Otten zijn benoemd tot partner binnen Boekel De Nerée. Spijker maakt deel uit van de bestuursrechtpraktijk en is gespecialiseerd op het gebied van bestuursrecht, ruimtelijk bestuursrecht en projectontwikkeling. Daarnaast doceert zij bij diverse onderwijsinstellingen. Spijker werkt sinds 2007 bij Boekel De Nerée. Otten is werkzaam in de bouwrechtpraktijk en is gespecialiseerd in bouwrecht, project- en gebiedsontwikkeling, vastgoedonderhoud, architectenrecht, arbitragerecht en meer algemeen vastgoedgerelateerd verbintenissenrecht. Daarnaast is Otten onder meer raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Leeuwarden en voorzitter van de normcommissie ‘Onderhoudscontracten’ van het Nederlands Normalisatie-instituut. Otten is sinds 1997 werkzaam bij Boekel De Nerée.

Per 1 december 2009 heeft Simmons & Simmons de Real Estate praktijk uitgebreid met twee advocaten. Frenk Huisman (38), managing associate en de afgelopen twee jaar actief in de Simmons & Simmons vestiging in Abu Dhabi, keert terug uit het Midden-Oosten om in Nederland de vastgoedsectie uit te bouwen. Verdere versterking is aangetrokken met junior associate Frans Clifford.

De Bont Advocaten te Amsterdam wordt per 1 februari versterkt met de komst van Priscilla de Haas. De Haas (28) komt evenals twee van haar nieuwe kantoorgenoten van Hertoghs advocaten-belastingkundigen te Breda, waar zij bijna vijf jaar heeft gewerkt en zich heeft gespecialiseerd in het fi scale (straf)procesrecht.

Tevens is per 1 januari Anne Voerman in dienst getreden van Boekx als advocaat-medewerker. Voerman (30) werkte hiervoor als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek. Bij dat kantoor legde zij zich vooral toe op het merkenrecht, de bescherming van vormgeving en aansprakelijkheid van zoekmachines op internet.

Per 1 januari is Theunis Dankert (39) vennoot geworden bij Trip Advocaten & Notarissen, waar hij sinds 2003 werkt. Dankert is gespecialiseerd in het (Europees) aanbestedingsrecht; daarnaast is hij deskundig op het gebied van het mededingingsrecht en bouwrecht (met bijzondere belangstelling voor de grond-, weg- en waterbouw).

Theo van Boven, emeritus hoogleraar Internationaal recht aan de Universiteit Maastricht, heeft een eredoctoraat ontvangen van de universiteit van Buenos Aires. Daarnaast is hij door de Argentijnse overheid benoemd tot commandeur in de Orde van de vrijheidsstrijder San Martín. Op deze manier wil Argentinië een hommage brengen aan Van Boven voor zijn bewezen diensten op het gebied van mensenrechten, vooral voor zijn bijdrage als directeur Mensenrechten van de Verenigde Naties aan een rapport over de verdwijningen tijdens de Argentijnse dictatuur.

Het team van Raadhuis Advocaten is sinds 1 november verdubbeld van twee naar vier advocaten. Willem de Jong (51) en Andrienne van Schoonhoven (32) hebben zich gevoegd bij Raadhuis Advocaten.

Sinds 1 januari werkt Emke Vreugdenhil (46) als advocaat bij Krans & van Hilten Advocaten in Den Haag. Vreugdenhil heeft – na twintig jaar advocatuur – kortstondig als rechter bij de Rechtbank Amsterdam gewerkt. Omdat de advocatuur haar meer ligt, is zij daar naar teruggekeerd. Vreugdenhil was onder meer werkzaam bij Nysingh advocaten en notarissen en Boels Zanders Advocaten en is gespecialiseerd in het (bestuursrechtelijke) arbeidsrecht.

Loyens & Loeff N.V. heeft Gianluca Kreuze en Joep Ottervanger per 1 januari benoemd tot aandeelhouder. Kreuze (35), die sinds 2000 bij het kantoor werkt, is lid van de praktijkgroep Bank- en effectenrecht en gespecialiseerd in het structureren en documenteren van fi nancieringen. Ottervanger (37) werkt sinds 1999 bij Loyens & Loeff. Hij is lid van de praktijkgroep Ondernemingsrecht en is gespecialiseerd in fondsformatie en investment management.

Dr. Aukje van Hoek is benoemd tot hoogleraar Internationaal Privaatrecht en Burgerlijk Procesrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam.

Mr. Eefje van Bommel MRE zal tot de maatschap van Gijs Heutink Advocaten te Amsterdam gaan toetreden. Dit is besloten per 1 januari jl.  Eefje van Bommel is in 1999 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en sedert 2000 advocaat. Zij is sinds 1 oktober 2008 als senior associate aan ons kantoor verbonden, en heeft in 2009 met succes haar opleiding tot Master of Real Estate aan de Amsterdam School of Real Estate afgerond. Eefje houdt zich op kantoor in hoofdzaak bezig met ruimtelijk bestuursrecht, milieurecht, vergunningverlening en handhaving. De maatschap beoogt met Eefje’s toetreding een verdere versterking van de positie van het kantoor in de projectontwikkelingindustrie en de bestuursrechtelijke sector te realiseren.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven