Carrièrewisselingen bij CMS Derks Star Busmann, Van Doorne, BarentsKrans

Delen:

Afgelopen vrijdag verscheen de februari-editie van Mr. Magazine. Hieronder een overzicht van de carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld.

Per 17 februari 2012 is Isabelle Balvert benoemd tot notaris ter standplaats Utrecht en tevens benoemd tot partner bij CMS Derks Star Busmann. Isabelle Balvert (1974), is sinds 2006 werkzaam als kandidaat-notaris, per 17 februari 2012 als notaris en partner, binnen de praktijkgroep Onroerend Goedrecht van CMS Derks Star Busmann. Zij is gespecialiseerd in (commerciële) vastgoedtransacties, het vestigen van zekerheden en projectontwikkeling.

Sinds 1 januari is Pieter van den Brink (39) partner bij van Van Doorne. Van den Brink is sinds eind 1999 verbonden aan Van Doorne en legt zich toe op het ondernemingsrecht in brede zin met een focus op fusies en overnames, private equity, joint ventures en corporate governance. Hij doceert daarnaast aan de Radboud Universiteit Nijmegen (VSO) en de Universiteit van Tilburg.

PlasBossinade heeft per 1 januari drie nieuwe vennoten benoemd: Saskia Frijling (41), Peter Fousert (38) en Peter Hoekstra (35). Frijling is gespecialiseerd in de privaatrechtelijke aspecten van het vastgoed, Fousert in het insolventierecht en Hoekstra in het ondernemingsrecht en mededingingsrecht.

BarentsKrans heeft Jaap Bremer per 1 januari benoemd tot partner in de praktijkgroep IE & Technologie. Bremer is sinds 2008 advocaat bij het Haagse kantoor. Hij is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht, in het bijzonder octrooi- en merkenrecht.

AKD heeft per 1 januari advocaat Leonie Mundt (37) aangetrokken als associate partner voor de bouw- en vastgoedsectie in Rotterdam. Mundt is sinds 1998 advocaat en heeft eerder bij AKD gewerkt. Zij houdt zich voornamelijk bezig met het civiele bouw- en aanbestedingsrecht.

Hugo Oppelaar (48) heeft zich per 1 januari als advocaat-partner aangesloten bij FMLA Financial Markets Lawyers (FMLA), een nieuw advocatenkantoor gespecialiseerd in wet- en regelgeving voor de financiële markten en transacties op die markten. Oppelaar is specialist op het gebied van financieel toezichtrecht en vermogensbeheer. Hij was hiervoor tien jaar werkzaam bij Houthoff Buruma.

Per 1 januari is Rens Bondrager (35) in dienst is getreden bij Allen & Overy. Hij werkte sinds 2002 als advocaat en belastingadviseur bij De Brauw Blackstone Westbroek en is gespecialiseerd in (internationaal) belastingrecht met een focus op de fusie- en overnamepraktijk.

Stibbe heeft met ingang van 1 januari Tom Barkhuysen (43), Astrid Helstone (39) en Jeroen Smits (35) tot partner benoemd.

Advocaat Guido Koop is op 1 januari in dienst getreden bij Loyens & Loeff in Rotterdam, na ruim tien jaar bij NautaDutilh te hebben gewerkt. Hij is gespecialiseerd in het bestuurs(proces)recht in het algemeen en het omgevingsrecht in het bijzonder.

Sinds 1 januari is Ingrid Nauta advocaatpartner bij de praktijkgroep Bestuursrecht van KienhuisHoving. Nauta heeft ruim 23 jaar ervaring als advocaat in het contracten- en bestuursrecht. Zij is met name gespecialiseerd in het ruimtelijk bestuursrecht. Nauta heeft hiervoor onder meer bij CMS Derks Star Busmann en De Kempenaer Advocaten gewerkt.

Met ingang van 1 januari bestaat de raad van bestuur van Boekel De Nerée uit Frederieke Leeflang (42, partner EU & Competition) en Paul Wanders (50, partner Vastgoed). Leeflang trad in september al toe tot de raad van bestuur en zij vervult sinds 26 november de taak van voorzitter.
Leeflang en Wanders volgen Hester Uhlenbroek en Wouter Jongepier op, die zich nu weer ten volle gaan richten op hun respectievelijke praktijken Arbeidsrecht en Insolventie & Herstructureringen.

Loyens & Loeff heeft per 1 januari Frédéric Franckx, Judith Raijmakers, Johan Terblanche en Vassiliyan Zanev tot partner benoemd. Franckx is lid van de praktijkgroep Ondernemingsrecht. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, M&A, joint ventures and structureringen, securities regulations en bank- en effectenrecht.
Raijmakers maakt deel uit van de praktijkgroep Banking & Finance. Zij is gespecialiseerd in bank- en effectenrecht adviseert op het gebied van regulatory, gerelateerd aan banken en financiële professionals. Terblanche is lid van de praktijkgroep Investment Management. Hij adviseert zowel managers als investeerders van collectieve investeringsfondsen, met een speciale focus op alternatieve fondsen. Zanev maakt deel uit van de praktijkgroep Banking & Finance. Hij is gespecialiseerd in bank- en effectenrecht, waaronder secutarisaties, structured finance, capital markets, lending, debt restructuring en regulatory.

KienhuisHoving advocaten en notarissen heeft per 1 januari een nieuw bestuur en een nieuwe bestuursstructuur volgens het ‘one tier board’ model. In dit bestuursmodel zijn de taken over uitvoerende en niet-uitvoerende bestuurders verdeeld. Het uitvoerende bestuur wordt gevormd door Dick Veltman en Ernst Jan Krudop. De niet-uitvoerende bestuurstaken worden verricht door Norbert Haas, Marloes Oude Breuil en Jacobine Tinselboer. Veltman volgt Arjan ter Mors op als bestuursvoorzitter en Krudop continueert zijn functie als directeur.

Advocaat Casper Schouten en managing director Cécile Schobben vormen sinds 1 januari samen het dagelijks bestuur van Kennedy Van der Laan. Schouten neemt de rol van managing partner over van Joost Linnemann, die na vijf jaar terugtreedt. Hij is sinds 2001 partner bij onroerend goed en bouwrecht. Tevens is hij rechter-plaatsvervanger in Haarlem. Schouten en Schobben zijn sinds 2010 lid van het dagelijks bestuur.

Na drie jaar in de advocatuur heeft Judith Petter per 1 januari de overstap gemaakt naar Legal Work Force, waar zij als consultant werving & selectie werkzaam zal zijn. Zij is afkomstig van Van Benthem & Keulen.

ScheerSanders Advocaten heeft met ingang van 1 januari Francesco van der Linden en Frederike Werts tot partner benoemd. Van der Linden is gespecialiseerd in het familierecht. Hij is naast advocaat ook vFAS mediator. Werts is sinds 2001 aan het kantoor verbonden en heeft zich gespecialiseerd in het arbeids- en huurrecht. Daarnaast houdt hij zich bezig met de MKB-praktijk.

Certa Legal Advocaten heeft zijn team uitgebreid met intellectuele eigendomsspecialist Olav Schmutzer (35) en media- en entertainmentrechtspecialist Helena Verhagen (37). Schmutzer heeft acht jaar gewerkt als IE-advocaat en was daarna onder meer general counsel van het kledingconcern WE International/LOGO International. Verhagen werkte als jurist en advocaat voor SBS Broadcasting B.V. en als zelfstandig advocaat.

Maayke Maas-Cooymans (39) is benoemd tot equity partner bij Ploum Lodder Princen Advocaten en Notarissen. Maas-Cooymans is sinds 1 oktober 2008 aan het kantoor verbonden. Ze is gespecialiseerd in het omgevings- en (ruimtelijk) bestuursrecht.

Wouter van Galen is aandeelhouder geworden van De Advocaten van Van Riet in Utrecht. Van Galen is sinds 2004 verbonden aan het kantoor. Hij is specialist in het milieurecht en (ruimtelijk) bestuursrecht.

Bij advocatenkantoor Resor in Amsterdam zijn Rein Philips en Gosse Boeve als senior-associate in dienst getreden. Philips werkte hiervoor bij Buren van Velzen Guelen in Den Haag, Boeve is afkomstig van Banning Advocaten.

CMS Derks Star Busmann heeft advocaat Bas Baks (37) benoemd tot junior partner. Hij is gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een focus op technische schades, waaronder bouwgerelateerde kwesties.

Sabrina Verhagen (29) is per 1 februari in dienst getreden bij Kranendonk Jacobs Hupkes advocaten te Amsterdam. Verhagen is afkomstig van het Haagse kantoor Lucardie & De Visser.

Frits Gerritzen (34) heeft per 1 januari de overstap gemaakt van Brinkhof Advocaten naar Allen & Overy. Hij is gespecialiseerd in het adviseren en procederen over intellectuele eigendomsrechten, reclamerecht en ongeoorloofde mededinging.

Marjan Olfers (42) is per 1 januari als partner in dienst getreden van VMW Taxand. Zij zal zich vooral bezighouden met advisering van cliënten op het terrein van sport, media- en evenementenrecht en het voeren van juridische procedures op deze gebieden. Olfers is naast advocaat tevens universitair docent sport en recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en commissaris bij Ajax.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven