Carrièrewisselingen bij Ekelmans & Meijer Advocaten, Eversheds Faasen

Delen:

Deze week in de rubriek Carrièreswitch wisselingen en benoemingen bij onder andere Kennedy Van der Laan, Eversheds Faasen en Ekelmans & Meijer Advocaten.

Kennedy Van der Laan heeft Eva Knipschild en Inge de Laat op 1 januari 2011 tot partner benoemd. Beide advocaten zijn werkzaam op de sectie arbeidsrecht. Met hun benoeming mogen Knipschild en De Laat (beiden uit 1977) zich de jongste partners van het Amsterdamse advocatenkantoor noemen.

Mr M.J.M. Jolanda Houben is per november 2010 een eigen advocatenkantoor en mediationpraktijk begonnen onder de naam Houben Advocaat en Mediator. Zij is gespecialiseerd in arbeidsrecht en mediation. “Na als advocaat 10 jaren in loondienst te hebben gewerkt was het tijd om mijn eigen kantoor te starten. Het is bijzonder leuk nu ook eigen ondernemer te zijn. Bovendien werk ik in een zeer mooie omgeving in de historische kern van Thorn.”

Wijnand Blom is per 1 januari 2011 benoemd tot partner bij Eversheds Faasen, onderdeel van het internationaal opererende advocaten- en notarissenkantoor Eversheds International. Wijnand heeft ruime ervaring met internationale en nationale cliënten, waaronder banken, financiële instellingen en bedrijven in de energiesector. Wijnand leidt de arbeidsrechtpraktijk van Eversheds Faasen in Amsterdam.

Aemile van Rappard is per 1 januari 2011 partner bij Ekelmans & Meijer Advocaten. Aemile is gespecialiseerd in huurrecht voor woon- en bedrijfsruimte en maakt deel uit van de sectie Onroerend Goed-, Bouw- en Bestuursrecht. Hij is sinds 2002 aan Ekelmans & Meijer Advocaten verbonden.

BarentsKrans heeft Jesse Zijlma benoemd tot partner. Jesse is sinds 2004 advocaat bij het Haagse kantoor. Jesse Zijlma (1979) heeft zich de afgelopen jaren als advocaat op de sectie vastgoed gespecialiseerd in procedures rond ruimtelijke ontwikkeling, vastgoedtransacties en huurrecht.

Aike Kamphuis is per 1 januari 2011 benoemd tot partner bij Lexence binnen het team vastgoed omgevingsrecht. Kamphuis is gespecialiseerd in het omgevingsrecht (ruimtelijke ordening en milieurecht). Hij procedeert en adviseert in zaken over bestemmingsplannen, vergunningen en handhaving van (bestuursrechtelijke) regelgeving.

Per 1 januari is Annemieke Hendrikse tot partner benoemd binnen de praktijkgroep proces- en verzekeringsrecht van Van Doorne. Zij legt zich toe op het verzekeringsrecht en de ondernemingsrechtelijke procespraktijk. Vanuit deze brede basis, richt zij zich vooral op aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen van bedrijven en in de not-for-profit sector.

Per 1 december 2010 is Anne Eun Koh in dienst getreden als advocaat-medewerker bij Straatman Koster Advocaten. Tot haar overstap naar Straatman Koster was Anne werkzaam als advocaat bij Clifford Chance LLP in Amsterdam. Anne is gespecialiseerd in het (vastgoedgerelateerd) ondernemingrecht en richt zich op projectontwikkeling en bouwrecht.

Per 1 januari 2011 heeft Pauline Leegwater gemaakt van NautaDutilh naar Six Advocaten. Pauline Leegwater is actief op het grensgebied tussen het civiele recht en het bestuursrecht. algemeen en ruimtelijk bestuursrecht procedeert op het gebied van onder meer vergunningen, bestemmingsplannen, gemeentere handhaving en toezicht, overheidsaansprakelijkheid en de invordering van publieke geldschulden.

Jeroen Holland is per 1 januari 2011 begonnen bij de sectie gezondheidszorg van Nysingh advocaten-notarissen. Jeroen was werkzaam bij NautaDutilh, eerst bij de sectie arbeidsrecht later bij de sectie Corporate/M&A. Hij heeft zich hoofdzakelijk bezig gehouden met fusies en overnames, maar was ook betrokken bij het opzetten van het sectorteam zorg van NautaDutilh. 

Mevrouw prof. mr. Janneke Gerards is met ingang van 15 februari 2011 benoemd tot hoogleraar Fundamentele rechten aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven