Carrièrewisselingen bij Legaltree, Dijkstra Voermans, Bird & Bird

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Per 15 februari is Christine van den Berg als partner toegetreden tot het team van Legaltree. Christine is specialist in vastgoed-, huur-, en aanbestedingsrecht.

Dijkstra Voermans breidt haar praktijk op gebied van Intellectueel Eigendom, Media & ICT uit met de komst van Marieke Kleijn – Coumans (31). Naast IE specialiste Janneke Mobron (33) en ICT specialist Joost Mosselman (33) zal Marieke de praktijkgroep verder aanvullen. Marieke begeleidt ondernemers onder andere bij het beheer en de bewaking van de intellectuele eigendomsrechten, waaronder auteursrecht, merkenrecht, modellenrecht en domeinnamen. Daarnaast is zij specialist op het gebied van productwetgeving. Marieke Kleijn – Coumans is sinds 1 februari 2013 werkzaam bij Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat op de vestiging in Utrecht. Daarvoor heeft ze zes jaar ervaring opgedaan bij De Gier|Stam Advocaten.

Bird & Bird Nederland heeft per 1 maart haar belastingpraktijk uitgebreid met internationale handel- en douane-experts Brian Mulier en Goran Danilović.
Brian Mulier zal als partner werkzaam zijn in de internationale Trade & Customs praktijk van Bird & Bird te den Haag. Hij was voorheen o.a. werkzaam bij Baker & McKenzie als fiscalist en heeft ruim 20 jaar ervaring in het  adviseren van bedrijven op het gebied van handels- en douanewetgeving waaronder het optimaliseren van besparingen voor bedrijven op het gebied van douanerechten en het herstructureren van hun distributiemodel en supply chain.
De internationale handel- en douanepraktijk wordt verder versterkt met de komst van Goran Danilović, advocaat en tot voor kort eveneens werkzaam bij Baker & McKenzie.
Daarnaast heeft Pierrette Gaasbeek per 1 maart de overstap gemaakt van de NMa naar advocatenkantoor Bird & Bird in Den Haag. Pierrette heeft ruim 15 jaar ervaring opgedaan bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). In haar laatste functie was zij verantwoordelijk voor de strategie van het cluster Energie & Vervoer van de Juridische Dienst van de NMa.

Per 1 februari is Jo-an van der Tol werkzaam als familierecht advocaat bij het kantoor Van der Woude de Graaf in Amsterdam.

Na ruim 31 jaar aan Banning verbonden te zijn (waarvan 26 jaar als aandeelhouder/partner) heeft Leon Schuttelaar (54) zijn aandeelhouderschap bij Banning tegen 1 januari jl. opgezegd. Per 1 januari jl. is Schuttelaar een eigen kantoor begonnen in het historische pand (daterend uit 1498) aan de Hof van Zevenbergen 1 te ’s-Hertogenbosch. Schuttelaar heeft zijn gehele praktijk en zijn klanten meegenomen naar zijn nieuwe kantoor.

VDB Advocaten Notarissen heeft zich per 1 februari 2013 versterkt met de komst van notaris Jeroen ten Berg. Voor zijn overstap was Jeroen als notaris verbonden aan Loyens & Loeff Rotterdam.
Daarnaast heeft het kantoor zich in januari 2013 versterkt door de toetreding van Jean-Pierre van Eijck als vennoot.

Per 1 maart 2013 is Den Haag een nichekantoor rijker: WillemsHagemann advocaten richt zich volledig op het arbeidsrecht. De oprichters van kantoor zijn Petra Willems (1971) en Barbara Hagemann (1976). Beiden zijn afkomstig van gerenommeerde kantoren (resp. o.a. Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V. en De Brauw Blackstone Westbroek alsmede Buren van Velzen Guelen) en hebben een ruime ervaring in het arbeidsrecht.

Buren van Velzen Guelen (Buren) heeft Suzan van de Kam, Gerbrand Schrickx, Ingrid de Haan en Edith Groenewegen-Caris benoemd als associate partner. Met de benoeming van deze partners komt Buren tegemoet aan de groeiende vraag van haar cliënten naar juridisch advies op het gebied van arbeidsrecht, vastgoed, corporate transacties en geschillenbeslechting.

Per 1 februari jl. zijn Simon Tichelaar en Adrienne Geelhoed als advocaat-medewerker verbonden aan Straatman Koster Advocaten. Simon Tichelaar houdt zich voornamelijk bezig met het aanbestedingsrecht en het bestuursrecht. Adrienne is gespecialiseerd in aanbestedingsrecht, staatssteunrecht en bestuursrecht.

Lexence versterkt per 1 maart zijn procesrechtsectie door prof. mr. Reinout Wibier (1976) aan zich te verbinden. Wibier’s expertise is het algemene vermogensrecht, met specifieke focus op insolventierecht, goederenrecht, internationaal privaatrecht, zekerhedenrecht en bankrecht.

Op 1 maart 2013 is mr. dr. G.K. (Gijs) Fibbe (1976) gestart als partner International Tax Services bij Baker Tilly Berk op de vestiging Rotterdam. Vanuit deze rol gaat hij zich toeleggen op het verder uitbouwen van de internationale adviespraktijk van Baker Tilly Berk.

Vanwege de toegenomen juridisering van ontwikkelingstrajecten en de behoefte van relaties zich daarbij door CMS te laten ondersteunen, is de praktijkgroep Real Estate & Construction van CMS uitgebreid met Jan Peter IJspeert. IJspeert (1973) richt zich op advisering aan ontwikkelaars, aannemers, asset management ondernemingen, beleggers en overheden op het gebied van projectontwikkeling en transacties.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven