Partnerbijdrage van

CPO congres in het teken van ‘vrijheid om te ondernemen’

Op donderdag 6 april 2023 organiseert het CPO in het Stedelijk Museum in Amsterdam het congres ‘Vrijheid & recht’. Het thema is ‘vrijheid om te ondernemen’.

Delen:

De klimaatcrisis, privacy- en gegevensbescherming, internationale sancties die aan landen worden opgelegd: het zijn actuele onderwerpen die voelbaar zijn in de samenleving. En dat niet alleen, ze raken de vrijheid om te ondernemen. Ook juristen hebben hier in hun dagelijkse praktijk mee te maken. Daarom organiseert het CPO op donderdag 6 april in het Stedelijk Museum in Amsterdam het congres ‘Vrijheid & recht’. Op deze dag staat het thema ‘vrijheid om te ondernemen’ centraal.

Wat betekent deze vrijheid in het licht van mogelijke aansprakelijkheid voor klimaatschade, bijvoorbeeld? Hoe verhoudt de vrijheid om data te verzamelen zich tot privacy- en gegevensbescherming? En hoe ga je om met zaken die spelen in landen waartegen sancties zijn ingesteld? Edwin Bleichrodt, procureur-generaal bij de Hoge Raad, opent het congres met een inspirerende keynote over vrijheid en recht.

Maxim Februari (ethicus, jurist, schrijver en columnist) spitst zijn bijdrage toe op de beperkende maatregelen die de overheid oplegt om de verschillende crises die nu spelen te beteugelen. Wat is de impact van deze maatregelen op onze grondrechten en op het vertrouwen in de rechtsstaat?

Ook andere gerenommeerde sprekers gaan op deze dag in op het thema ‘vrijheid om te ondernemen’. Zij doen dit vanuit hun expertise en unieke kijk op de actuele ontwikkelingen. Bezoek aan het Stedelijk Museum is inbegrepen.

Meer informatie & inschrijven

Delen:

Scroll naar boven