CPO

CPO & iCIS opleiding Gegevensbescherming in maart van start

Mireille Hildebrandt

Vanaf 14 maart organiseren het CPO en het iCIS (Institute for Computing and Information Sciences) een nieuwe opleiding over het gegevensbeschermingsrecht, met een stevige maar begrijpelijke input vanuit de computerwetenschappen.

In deze opleiding krijgt de deelnemer handzame inleidingen in de twee technische vakgebieden die een cruciale rol spelen bij de gegevensbescherming: digital security en data science. Hierdoor ontstaat beter zicht op de rol van de gegevensbescherming in datagestuurde omgevingen. Cruciale vragen zijn bijvoorbeeld: wanneer zijn gegevens afdoende beveiligd? Hoe kunnen data gestuurde systemen zo worden ontworpen dat ze aan de eisen van de AVG voldoen? Wanneer is een organisatie aansprakelijk voor een datalek of onrechtmatige verwerking?

iCIS is bekend van het hacken van de ov-chipkaart en de Megamos-chip, de beveiliging van onder andere Porsche en Audi. Daarnaast heeft de organisatie veel expertise op andere terreinen, zoals het gebruik van big data en machine learning. Het CPO is de grootste juridische postacademische opleider van Nederland. Beide organisaties zijn onderdeel van de Radboud Universiteit.

De opleiding is vooral interessant voor ervaren ICT-advocaten, bedrijfsjuristen, privacy officers en overheidsjuristen. Docenten zijn onder meer prof. mr. Mireille Hildebrandt (foto) en mr. Friederike van der Jagt.

Lees meer

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

CPO

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken. Voor meer inzicht en een frisse blik.

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken. Voor meer inzicht en een frisse blik.

CPO
Postbus 10520
6500 MB Nijmegen

T. 024 – 361 24 09
E. info@cpo.ru.nl
I. www.cpo.nl

Bekijk ons cursusaanbod

Winkelmand