Partnerbijdrage van

CPO-seminar: ontdek hoe je de modelakten zonnepanelen juist toepast

Modelakten moeten zonnepanelenprojecten eenvoudiger maken. Maar hoe pas je deze akten op de juiste manier toe? Daarover gaat het seminar 'Modelakten Zonnepanelen' van het CPO op dinsdag 4 juli in Utrecht.

Delen:

Het plaatsen van zonnepanelen op gebouwen en landbouwgronden speelt een belangrijke rol in de energietransitie. Daarvoor zijn verschillende juridische constructies mogelijk. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft in samenspraak met de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) modelakten opstalrecht opgesteld. Deze modelakten moeten de totstandkoming van de juridische documentatie, die voor dit soort zonnepanelenprojecten nodig is, standaardiseren en vergemakkelijken. Hiermee wil de NVB de financierbaarheid van zonneprojecten op daken vereenvoudigen en bevorderen. Want alleen zo heeft de energietransitie kans van slagen.

Hoe pas je deze modelakten nu op de juiste manier toe? Het CPO organiseert op 4 juli in Villa Jongerius te Utrecht het seminar ‘Modelakten Zonnepanelen’. De sprekers gaan op interactieve wijze in op de diverse modelakten opstalrecht voor zonnepanelenprojecten. Aan de orde komen dakprojecten, erfpacht, lease en veldprojecten. Ze lichten lastige bepalingen uit en gaan daar inhoudelijk op in. Bij dakprojecten bij appartementsgebouwen komt de toestemming van de Vereniging van Eigenaars (VvE) aan bod, met de problematiek die daarmee samenhangt. Ook de financiering van de projecten wordt besproken: zowel vanuit het perspectief van de financier van de zonnepanelenexploitant als vanuit het perspectief van de financier van het gebouw van de eigenaar. Verder worden ervaringen uit de markt gedeeld. En wat kan de praktijk nog meer doen om duurzaamheidsinvesteringen te stimuleren?

Het seminar is relevant voor praktijkjuristen die werkzaam zijn in de duurzaamheids-, vastgoed- en investerings- en financieringspraktijk; het notariaat, bankjuristen, bedrijfsjuristen, de advocatuur en wetenschappers. Met dit seminar kunnen zij hun kennis verrijken op het gebied van duurzaamheid en de rol die juristen daarin kunnen spelen. Ook leren ze de modelakten zonnepanelen toepassen en ontdekken ze hoe ze moeten omgaan met de lastige bepalingen.

Meer info & inschrijven

Delen:

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken….

Meer berichten van partner

Scroll naar boven