DAS: eigen bijdrage bij vrije advocaatkeuze

Delen:

DAS EindhovenDAS-verzekerden die zelf een advocaat willen kiezen bij procedures zonder verplichte procesvertegenwoordiging moeten een eigen bijdrage gaan betalen. Dit ‘eigen risico’ is voor particulieren 250 euro en voor zakelijk verzekerden 500 euro. Naar aanleiding van de recente uitspraak van het Europese Hof van Justitie over vrije advocaatkeuze zal DAS de polisvoorwaarden aanpassen.

Naast die eigen bijdrage gaat de rechtsbijstandverzekeraar maximum bedragen hanteren voor de kosten van externe rechtshulpverleners. Het maximum verschilt per procedure. Zo is de maximale vergoeding voor een arbeidsrechtprocedure 2.500 euro, voor een bestuurs- en sociaalverzekeringsrechtprocedure 3.000 euro en voor overige procedures 5.000 euro. De bedragen zijn exclusief BTW.

DAS gaat tevens de uitleg in de polisvoorwaarden over de vrije advocaatkeuze duidelijker verwoorden. Verder gaat de rechtsbijstandverzekeraar verzekerden er expliciet op wijzen dat zij zich in een procedure ook kunnen laten bijstaan door een externe rechtshulpverlener.

Voor procedures waarbij verplicht een advocaat nodig is, verandert er niets. 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven