Partnerbijdrage van

De belangrijkste thema’s uit het insolventierecht geduid

Wat zijn de belangrijkste thema's uit het insolventierecht? En hoe moet u die duiden? Daarover gaat de cursus 'Ontwikkelingen in het insolventierecht' met Niels Pannevis op 28 september.

Delen:

Het insolventierecht blijft zich ontwikkelen en er is meer dan de WHOA die de afgelopen periode in het middelpunt van de aandacht stond. In deze cursus gaat de docent juist uitgebreid in op alle andere belangrijke ontwikkelingen. Hij doet dat aan de hand van de vijftiende, geheel herziene, druk van de Polak – Insolventierecht. Daarin zijn alle ontwikkelingen in het insolventierecht van de afgelopen jaren verwerkt: de jurisprudentie uit de JOR over insolventierecht en de grote ontwikkelingen in dit rechtsgebied.

De docent bespreekt de thema’s uit de nieuwe Polak. Aan de orde komen onder meer de opkomst van de schuldeiserscommissie, de ontwikkelingen in de actio Pauliana, de opkomst van ‘misbruik van recht’ als uitlaatklep, de ontwikkelingen rondom boedelvorderingen, en de intrede van het Europees recht in het insolventierecht. Ook privacy is een opkomend thema waaraan docent Niels Pannevis aandacht zal besteden.

Verder gaat hij in op veelgemaakte fouten en valkuilen in het insolventierecht. Vaak wordt bijvoorbeeld ten onrechte geen rente gerekend over boedelvorderingen. Ook worden de kansen van misbruik van recht, de invloed van schuldeisers en de mogelijkheid van een schuldeiserscommissie onderschat.

Na afloop van de cursus bent u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in het insolventierecht van de afgelopen jaren en kunt u die duiden.

Meer info & inschrijven

Delen:

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken….

Meer berichten van partner

Scroll naar boven