Juridisch nieuws

‘De Haan: no cure no pay in aardbevingszaak’

Foto: Pixabay

Advocatenkantoor De Haan heeft ‘met teleurstelling’ gereageerd op de uitspraak van het Hof van Discipline. Deze oordeelde dat De Haan Advocaten & Notarissen laakbaar heeft gehandeld in de afspraken rond de zaak van de waardevermindering van woningen door de aardbevingen.

Via de Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG), door het Noord-Nederlandse De Haan zelf opgericht, procedeerde het kantoor namens ruim vierduizend gedupeerde huizenbezitters tegen de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). De cliënten legden ieder honderd euro in. Bij winst zou De Haan een provisie krijgen van vijf tot tien procent van de schadevergoedingen. Deken Rob Geene diende daarover een dekenbezwaar in.

In januari 2018 oordeelde de Raad van Discipline dat dit een vorm van resultaatsafhankelijke betaling is, en dus in strijd met het verbod op no cure no pay. In het hoger beroep dat daarop diende stond oud-deken en tuchtrechtspecialist Germ Kemper De Haan nog bij.

“Wij zijn teleurgesteld over deze uitspraak”, meldt directeur Hans Silvius van De Haan, nadat de uitspraak bekend werd. “Er blijkt nog steeds veel onduidelijkheid te bestaan over wat er wel of niet mag in dit soort zaken. Wij respecteren de uitspraak en zullen uitvoering geven aan de beslissing. Daarover zullen we in overleg treden met de deken.” De deken had de oorspronkelijk klacht tegen De Haan ingediend en kreeg dus gelijk van het Hof.

Silvius: “We vertegenwoordigen in de procedure tegen de NAM zo’n tienduizend mensen die de waardedaling van hun woning gecompenseerd willen hebben. Hun belang heeft altijd voorop gestaan en zal altijd voorop staan. We voelen ons gesterkt door hun vertrouwen, ook al omdat er vanuit de deelnemers geen enkele klacht is ingediend.”

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures