De macht van de burgemeester

Delen:

Morgen is het Koningsdag, een reden om een drankje te doen in je favoriete club, kroeg of café.

Als eigenaar van een kroeg/club/café moet je, zelfs op Koningsdag, je houden aan de regels die door gemeenten zijn vastgesteld. Dit kwam een eigenaar van een horecabedrijf in de Jordaan vorig jaar duur te staan.
Nadat de politie van wijkteam Centrum-Jordaan zag dat er na de officiële sluitingstijd van 3:00 in de nacht nog licht brandde in de kroeg, de deur gewoon open stond en een klant een drankje dronk en eten bestelde was de maat voor de burgemeester vol. Het was ook niet de eerste keer dat deze eigenaar betrapt was op het overtreden van de sluitingstijden, al vaker is de eigenaar van de kroeg gewaarschuwd en is de kroeg als straf voor korte periode gesloten.

Nu wil de burgemeester het zwaarste middel inzetten die hij voor handen heeft, namelijk het intrekken van zijn exploitatievergunning. Deze vergunning heeft de eigenaar nodig om de kroeg open te houden, daarom is hij tegen dit besluit van de burgemeester en ging naar de rechter.

De eigenaar van de kroeg vertelt in zijn verweer tegen het besluit dat door het intrekken van de vergunning zijn zaak gedwongen moet sluiten en dit voor hem zware financiële gevolgen heeft. Hij verzoekt de rechter om het besluit terug te draaien.

De rechter zegt dat er al meerdere overtredingen zijn geweest en dat er verschillende maatregelen zijn getroffen (zoals het tijdelijk sluiten van de kroeg). Hierdoor wist de kroeg eigenaar dat wanneer hij weer in overtreding zou gaan zijn kroeg moest sluiten. Het feit dat het Koningsdag was maakt dat niet anders. Hierdoor blijft het besluit van de burgemeester in stand.
Soms is het recht hard, maar de regels zijn er natuurlijk niet voor niets…

Alvast fijne Koningsdag!

Gehele uitspraak: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak…

Dit bericht is geschreven door Rechtspraak Reporter Jakko.
Je kunt zijn berichten vinden op deze pagina.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven