De meeste vragen over wonen en werk op ‘Vraag het DAS’-dag

24 september hielpen juristen en advocaten van juridisch dienstverlener DAS meer dan driehonderd mensen met hun juridische vragen tijdens de jaarlijkse Vraag het DAS-dag. DAS organiseerde deze dag voor het vijfde jaar op rij. De meeste vragen gingen over wonen en werk.

Delen:

foto: Depositphotos

Mensen konden zich vooraf inschrijven voor een gratis adviesgesprek. “Net als vorig jaar was de dag in een mum van tijd volgeboekt. Dit geeft wel aan dat de behoefte aan juridische hulp ongekend groot blijft”, zegt Jaap Witteveen, chief transformation officer bij DAS.

Top 5

Van de totaal 303 vragen werden er 265 door particulieren gesteld en 38 door ondernemers. Particulieren stelden ook dit jaar weer de meeste vragen over wonen (25%). Werk en inkomen (21%) en aankopen en reizen (18%) waren daarnaast ook weer gewilde onderwerpen waarover mensen vragen hadden. De meeste woonvragen gingen over geschillen met buren, gemeenten, huurbazen en aannemers. De meeste vragen over werk gingen over arbeidsvoorwaarden, ontslag en ziekte en verzuim. 

  1. Wonen 25%
  2. Werk en inkomen 21% 
  3. Aankopen en reizen 18%
  4. Familie en relatie 11%
  5. Letsel en verkeer 10%

Vragen van ondernemers

Een kleine tien procent van de vragen kwam van ondernemers. De vragen gingen over klanten en leveranciers (5%), bedrijfspanden (3%) en personeel (3%). 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven