Juridisch nieuws

De nieuwe Mr. is uit!

Afgelopen vrijdag verscheen het nieuwe nummer van Mr., met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Een greep uit de onderwerpen:

Interview met Madeleine de Cock Buning, voorzitter van het Commissariaat voor de Media en hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, over toezicht houden, evenwicht tussen innovatie & consumentenbescherming en fake news. “De beste manier om fake news te bestrijden is verdunning met kwalitatief goede nieuwsbronnen.”

Veel cliënten komen niet meer alleen voor een juridisch advies naar een advocatenkantoor. Hoe spelen kantoren daarop in? En hoe zorgen zij dat ze zich onderscheiden en dat de kritische klant juist voor hen kiest? Advocaten van AKD, Baker McKenzie, Dentons Boekel, Kennedy Van der Laan en Ploum vertellen hoe zij dat doen.

Het is lastig om aan niet goed functionerende stagiaires hun stageverklaring te weigeren. Dat schreef het College van Toezicht van de Nederlandse Orde van Advocaten in het jaarverslag over 2017, dat spreekt over ‘perverse prikkels’. Maar het college bereidt een oplossing voor.

Nauwe samenwerking met kantoorgenoten en cliënten, creatieve oplossingen vinden, projectmatig werken en de dynamiek maken M&A zo’n mooi vak, vertellen Michiel Pannekoek (Houthoff) en Linde den Boon (Allen & Overy) In de rubriek Senior/junior.

Bekijk hier het julinummer van Mr.

Voor een abonnement op het doorbladerbare magazine kunt u hier klikken. Wie een abonnement wil op de papieren editie van Mr. kan zich via deze link aanmelden.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand