Denise Krijvenaar mocht aangeven binnen welk rechtsgebied ze graag iets wil doen

Delen:

Student-stagiair van de week is Denise Krijvenaar. Ze liep stage bij Van der Feltz advocaten. Of er dingen zijn die ze achteraf anders zou aanpakken? “Ja. Achteraf gezien had ik me liever minder druk gemaakt over bepaalde opdrachten waarop ik geen (uitgebreide) oplossing kon vinden. Soms bleek er namelijk geen antwoord op de vraag te bestaan.”

Denise Krijvenaar (22) studeert staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden en heeft civiel recht aan dezelfde universiteit afgerond. Zij verwacht begin 2021 af te studeren. Zij liep stage bij Van der Feltz advocaten in Den Haag van november t/m december 2019.

Waarom heb je voor Van der Feltz advocaten gekozen?
Via een kantoorbezoek met mijn studievereniging ben ik in contact gekomen met Van der Feltz advocaten en eigenlijk wist ik binnen een paar minuten al dat ik hier een stage wilde gaan lopen. Met name de combinatie tussen het civiele recht en het bestuursrecht binnen dit kantoor spraken mij enorm aan.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Omdat de stage kantoorbreed is verwachtte ik van veel rechtsgebieden iets te kunnen zien en dat is ook gebeurd. Verder was ik erg benieuwd naar het werk en de sfeer binnen een middelgroot kantoor.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure? Was er bijvoorbeeld een assessment?
Na het opsturen van mijn motivatiebrief, cv en cijferlijst werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit gesprek vond plaats met een advocaat-medewerker en een advocaat-stagiair en verliep heel ontspannen. Dezelfde dag werd ik gebeld dat ik bij het kantoor stage mocht komen lopen.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Het hoge juridische niveau waarop binnen dit kantoor wordt gewerkt. Daarnaast krijg je als student-stagiair ook de mogelijkheid om zelf aan te geven binnen welke rechtsgebieden je graag nog iets zou willen doen.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
Mijn grootste blunder was dat ik met een van de partners ’s ochtends buiten kantoor had afgesproken om bij een voorbereidend overleg aanwezig te kunnen zijn en dat ik vervolgens in de verkeerde trein stapte waardoor ik het overleg heb gemist. Gelukkig mocht ik de week erna alsnog bij de volgende bijeenkomst aanwezig zijn. Mijn grootste succes is dat ik binnenkort als student-medewerker bij Van der Feltz advocaten mag starten.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Zeker. Ik ben er nog niet over uit of dit binnen de civielrechtelijke of bestuursrechtelijke tak zal zijn, maar gelukkig hoef je niet bij ieder kantoor per se een keuze te maken.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven