Juridisch nieuws

Derde generatie bij Kerckhoffs Advocaten

Foto: Philippe, Roel en Valerie Kerckhoffs (Foto: Kerckhoffs Advocaten)

De gisteren beëdigde advocaat Philippe Kerckhoffs is, samen met zijn zus Valerie, de derde generatie in het advocatenkantoor dat zijn grootvader oprichtte. Later willen zij het stokje overnemen.

Jef Kerckhoffs richtte in 1950 Kerckhoffs Advocaten op, zijn zoon Roel trad ruim dertig jaar geleden toe tot de maatschap, en enkele jaren geleden werd diens dochter Valerie advocaat bij dat kantoor. Gisteren werd Philippe Kerckhoffs beëdigd. Daarmee zijn broer en zus de derde generatie Kerckhoffs in het familiebedrijf. Het kantoor, met vestigingen in Maastricht en Heerlen, telt zeven advocaten.

De jongste telg, cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Maastricht (privaatrecht) verkende na zijn studie eerst een Zuidas-kantoor en een kantoor in Den Haag, voordat hij aanklopte bij het kantoor waar zijn achternaam al op de gevel prijkt. “Ik ben ondernemend ingesteld en die ambitie kan ik nu al snel gaan inzetten. Wel nog op een laag pitje, want ik wil eerst een goede advocaat worden.” De bedoeling is, volgens Philippe Kerckhoffs, dat het kantoor de komende jaren verder gaat groeien. Als pa ermee stopt, wil hij met zijn zus het stokje overnemen.

Binnen de familie bestaat de afspraak dat er thuis niet over het kantoor wordt gesproken. “Dat zou niet leuk zijn voor andere mensen die er dan bij zijn. Maar soms is het onvermijdelijk.”

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Druk hier – TravelEssence (Rectangle)