Derya Celik over haar stage bij Berk Advocatuur

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Derya Celik

In de rubriek Student & Stages vertellen rechtenstudenten over hun stage en wat ze daar nu precies van geleerd hebben. We trappen af met Derya Celik. Zij liep stage bij Berk Advocatuur in Amsterdam en sinds een paar maanden is ze hier ook werkzaam als juridisch medewerker.

Als rechtenstudent krijg je gedurende je studie ontzettend vaak te horen over hoe leerzaam een studentstage wel niet is. Dat een stage echt belangrijk is om erachter te komen hoe het eraan toe gaat in de praktijk, ontdekte ik toen ik aan de slag ging als juridisch medewerker bij Berk Advocatuur in Amsterdam. Ik was altijd al geïnteresseerd in de advocatuur en een studentstage bij dit kantoor leek mij uitstekend om de advocaatwereld van dichtbij mee te maken. En niets bleek minder waar. Na een intensieve inwerkperiode van twee maanden, waarbij ik vooral veel ging meekijken, meeluisteren en zelfs al concept (proces)stukken mocht schrijven, ben ik begonnen met het behandelen van dossiers. Daar kwam uiteraard gelijk meer verantwoordelijkheid bij kijken, maar hierbij werd ik begeleid door advocaat meester Kotan, eigenaar van Berk Advocatuur. Alle brieven en processtukken die door mij worden opgesteld, worden voordat ze verzonden worden eerst nagekeken door meester Kotan. Vervolgens krijg ik dan feedback op mijn stukken wat zeer leerzaam is. Mijn werkzaamheden bij het behandelen van dossiers zijn: gesprekken met cliënten bijwonen, brieven, mails en (concept)processtukken schrijven, zittingen bijwonen en nog allerlei juridisch ondersteunende werkzaamheden.

Ondertussen ben ik al zeven maanden werkzaam als juridisch medewerker bij Berk Advocatuur en vind ik het nog even leuk en interessant als de eerste dag! Het werk is erg dynamisch en alle kantoordagen verschillen van elkaar. Bovendien leer ik elke dag iets nieuws op kantoor, omdat alle dossiers verschillend zijn van elkaar en dus op een andere manier aangepakt moeten worden. Het kantoor begeleidt ook stagiaires op mbo- en hbo-niveau. Op mijn beurt begeleid ik hen door hen kleine opdrachten te geven zoals telefoontjes plegen, simpele (concept) brieven opstellen en mails op te laten stellen. Buiten de zelfstandige werkzaamheden van een advocaat leer je ook om samen te werken met anderen in een team. Bovendien is er zo nu en dan een etentje of een andere teamactiviteit binnen Berk Advocatuur waardoor er een leuke sfeer en band ontstaat tussen alle medewerkers onderling.

Al met al biedt een studentstage naar mijn mening ontelbare voordelen voor de rechtenstudent die de advocatuur in wil gaan in de toekomst. Zo biedt een dergelijke stage de mogelijkheid om relevante werkervaring op te doen en er, eventueel, een juridisch gerelateerde bijbaan aan over te houden. Helaas bieden de bachelor en de master rechtsgeleerdheid geen ruimte voor een studentstage. Hierdoor ben ik momenteel werkzaam als juridisch medewerker terwijl ik daarnaast de master Privaatrecht volg aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Dat is natuurlijk wel erg zwaar, maar zeker niet onmogelijk. Daarom raad ik iedere rechtenstudent zeker aan om een studentstage te doen om zo erachter te komen waar zijn of haar interesse ligt. Voor mij is één ding zeker na deze studentstage: ik wil pleiten voor de rechter!

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top