Mr.
Mr. lifestyle voorjaar 2018 / 19 REIZEN De mooiste plekken in Argentinië staan niet op de kaart. De enige manier om dit land - dit ruige, passievolle land - te leren kennen is om jezelf ter plekke een goed glas wijn in te schenken en je onder te dompelen in je omgeving. door Lenette Vlasman, Thika Travel CHIMICHURRI Maak de traditioneel Argentijnse saus Chimichurri voor bij je ongemarineerde steak van de barbecue en kom alvast helemaal in de Argentiniëstemming. Snijd 4 teentjes knoflook , 1 rode ui , een bosje peterselie en een Spaanse pe- per fijn en voeg dit bij elkaar. Doe daar 2 theelepels oregano , rode-wijnazijn , zwarte peper en zeezout naar smaak bij. Schenk er tot slot zo veel olijfolie bij dat het gerecht helemaal in de olie staat (ongeveer een half kopje). Laat de saus vervolgens minimaal een uur rusten. Eet smakelijk! (We kunnen het ons niet voorstellen dat er saus overblijft, maar weet dat de saus de volgende dag nóg lekkerder is.) tastbaar en wordt omarmd door de nieuwe, jon- ge bewoners. Het is een continue dans tussen nieuw en oud. Elke bar die je binnenstapt ser- veert naast whisky sours en speciaalbiertjes ook een eerlijke, lokale rode wijn. Chef-koks ex- perimenteren met nieuwe, moderne stijlen, maar een old school Argentijnse steak is nooit ver weg. TEGENSTELLINGEN Argentinië is een land van tegenstellingen en die vind je niet alleen in de smalle straatjes en prachtige boulevards van Buenos Aires. De uitgestrekte vlaktes en ruige bergpieken van Patagonië zijn overweldigend. Vroeger trokken S tel je voor… Je zet voet aan land in brui- send Buenos Aires en duikt nose first de wijk Palermo in. Je stopt een uitgave van Jorge Luis Borges’ ‘Fervor de Buenos Aires’ in je zak en neemt de kleuren en geuren van Plaza Palermo Viejo in je op. De aanwezigheid van de literaire groten uit de twintigste eeuw is bijna Argentinië is ruig en passievol
RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=