Mr.

Mr. lifestyle voorjaar 2018 / 23 CULINAIR doen, die je op de hete barbecue legt. Zodra de snippers in contact komen met de warmte van de barbecue, geven ze een aromatische rook af die vermengd wordt met het gerecht dat in de gesloten barbecue wordt bereid. Door de combi- natie van smaken die dan ontstaat, krijgt je gerecht die echte rooksmaak.” VERSCHILLENDE AROMA'S “Je kunt vele verschillende gerechten klaarma- ken door middel van roken”, gaat Rianne verder. “Spareribs, rundvlees, vis, gevogelte, groente, het kan allemaal. Snippers van pecan en hickory zijn perfect bij rood vlees, het meer uit- gesproken mesquitehout leent zich uitstekend voor groente of vis. Bij gevogelte en varkens- vlees passen heel goed snippers van de appel- boom en de kerselaar. En wil je een nog inten- sere rooksmaak, dan kun je een cederhouten rookplank gebruiken waarop je de gerechten op zet. Door de warmte van het eten verspreidt de houtsmaak van de plank zich in het gerecht. Je ultieme barbecuesmaak is een feit!” R oken is een vorm van slow cooking. ’s Ochtends al stook je de barbecue op, je legt er een lekker groot stuk vlees op, laat het de hele dag garen en ’s avonds geniet je van een heerlijk mals stuk vlees dat zo van het bot glijdt. “De houtsnippers die je erbij gebruikt, zorgen voor die heerlijke rookgeur én -smaak”, verklapt Rianne Vogelzang, marketingmanager Benelux bij Weber. NATTE SNIPPERS “Voordat je de houtsnippers gebruikt, leg je ze een uur te weken, waarna je ze even laat uit- druppelen. Heb je een houtskoolbarbecue, dan kun je de natte snippers vervolgens gelijkmatig over de briketten verdelen. Heb je een elektri- sche of gasbarbecue, dan kun je de snippers in een speciaal daarvoor gemaakte smoker box De knisperende gloed, de magische aantrekkings- kracht van het vuur, het onweerstaanbare eten en… die neusstrelende rookgeur. Dat is het ultieme barbecueën. Maar wat is nu het geheim van die authentieke rookgeur? Het geheim van de authentieke rookgeur YES, HET IS WEER BBQ-TIJD! HOUTSKOOLBARBECUE AANSTEKEN Wanneer je een houtskoolbarbecue wilt aanste- ken, gebruik dan een brikettenstarter en aan- maakblokjes. • Leg drie aanmaakblokjes op het briketten- rooster en steek ze aan. • Vul de brikettenstarter met briketten en zet dit op de aanmaakblokjes. • Wacht totdat de briketten allemaal bedekt zijn met een grijze aslaag. • Schud de gloeiende briketten op het onder- rooster (kijk uit voor de vonken) en klaar! MEER INFORMATIE www.weber.nl GA JE VOOR HET gevogelte, GEBRUIK ER DAN EEN WATERSCHAAL BIJ, DAN DROOGT JE GERECHT NIET UIT.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=