Partnerbijdrage van

Discriminerend en onnodig: waarom de Belastingdienst een historisch hoge boete kreeg opgelegd

De Belastingdienst heeft jarenlang de dubbele nationaliteit van aanvragers van kinderopvangtoeslag verwerkt, terwijl daar geen geldige reden voor was. In deze gratis kennisclip legt Friederike van der Jagt uit hoe de Autoriteit Persoonsgegevens het handelen van de Belastingdienst beoordeelt.

Delen:

Het hebben van een dubbele nationaliteit is niet van belang voor het wel of niet krijgen van kinderopvangtoeslag. Door deze gegevens te bewaren was de Belastingdienst jarenlang in overtreding. Tot overmaat van ramp werden mensen met een dubbele nationaliteit ook nog eens aangemerkt als personen met een verhoogd frauderisico. Dit maakt het handelen van de Belastingdienst niet alleen onrechtmatig, maar ook discriminerend.

Wilt u de kennisclip gratis per e-mail ontvangen? Vraag de kennisclip nu aan.

Meer kennis en inspiratie vindt u op de CPO Academy, het kennisplatform van het CPO. Met gratis columns en kennisclips van CPO-docenten en wetenschappers. Voor inspiratie, reflectie en nieuwe inzichten. Ga naar cpo.nl/academy

Delen:

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken….

Meer berichten van partner

Scroll naar boven