Does size matter? Vijf redenen om voor een klein advocatenkantoor te kiezen

Delen:

Als rechtenstudent kun je er vrijwel niet omheen: de marketing van grote advocatenkantoren. De kleinere, minder bekende advocatenkantoren hebben een kleiner budget om stagiairs en advocaat-stagiairs te werven. Hoe is het om bij een klein kantoor te werken? Vijf redenen om voor een kleiner advocatenkantoor te kiezen.

Kenmerk 1. Plattere organisatie

Een groot advocatenkantoor komt vaak met de nodige hiërarchie. Dat hoeft niet gelijk negatief te zijn. In veel gevallen is het goed om meerdere lagen in de organisatie te hebben zodat er structuur en overzicht wordt gecreëerd op basis van bijvoorbeeld ervaring. Een klein advocatenkantoor kan juist laagdrempeliger aanvoelen omdat je iedere collega beter leert kennen en je niet per se voor één advocaat of partner werkt.

Kenmerk 2. Extra (niet-juridische) taken

Als je het leuk vindt om meerdere, niet-juridische taken op te pakken op een dag, zou een kleiner kantoor goed bij je passen. Met minder mensen op kantoor worden taken zoals het plannen van evenementen, werven van cliënten, telefoons aannemen, met cliënten corresponderen en andere organisatorische taken vaak verdeeld over de collega’s die dag aanwezig zijn.

Kenmerk 3. Meerdere rechtsgebieden

Terwijl grote advocatenkantoren vaak bestaan uit scherp afgescheiden secties, werk je bij een klein advocatenkantoor als (advocaat-)stagiaire aan cases die binnen meerdere rechtsgebieden vallen. Denk aan de overlapping van intellectueel eigendomsrecht, huurrecht en ondernemingsrecht.

Kenmerk 4. Intensiever betrokken bij cases

En als je dan betrokken bent bij een case, zul je bij een klein advocatenkantoor niet alleen één gedeelte of fase van het proces toegewezen krijgen. In de meeste gevallen ben je intensief betrokken bij een case. Van een intake doen/bijwonen tot aan het bijwonen van een eventuele rechtszaak.

Kenmerk 5. Snellere doorgroeimogelijkheden

Als je een van de weinigen bent die in aanmerking komt voor een andere of hogere positie is het voor de hand liggend dat je doorgroeimogelijkheden iets groter zijn dan wanneer je bij een groot kantoor werkt waar er meerdere gegadigden zijn waar je het tegenop moet nemen.

 

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven