Juridisch nieuws

Eerste zitting NCC ‘ging soepel, alsof we het altijd al zo deden’

Foto: Marjemme van Poelgeest

De eerste zitting van de Netherlands Commercial Court is op maandag soepel verlopen. Dat laat woordvoerder Marjemme van Poelgeest na afloop weten.

Nadat de Netherlands Commercial Court (NCC) op 6 februari ceremonieel was geopend door directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving bij het ministerie van Justitie en Veiligheid Anita Vegter, stonden maandag voor het eerst twee partijen tegenover elkaar in de NCC: de Amerikaanse transactieservice Elavon Financial Services DAC en IPS Holding B.V..

Een zaal vol belangstellenden was getuige van de eerste zitting van de nieuwe kamer van de Amsterdamse rechtbank en van het gerechtshof Amsterdam waar partijen in het Engels kunnen procederen. De NCC behandelt zaken standaard in het Engels en doet in het Engels uitspraak. En dat verliep probleemloos en zeer natuurlijk, zegt woordvoerder Marjemme van Poelgeest. “De zitting ging soepel, alsof we het altijd al zo deden,” aldus Van Poelgeest.

Met de NCC wil de Rechtspraak tegemoet komen aan de groeiende behoefte bij internationaal actieve bedrijven. De mogelijkheid om bij de NCC in het Engels te procederen zorgt ervoor dat bewerkelijke vertalingen niet meer nodig zijn, en zou moeten leiden tot meer efficiëntie, duidelijkheid en transparantie.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand