Overstap van de week

Eleonore Sijmons (Finnius) over toezicht houden

Overstap van de week is Eleonore Sijmons. Sijmons is per 1 september als advocaat-medewerker het team van Finnius komen versterken. Zij is afkomstig van DNB. Daarvoor werkte zij bij NautaDutilh.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. U komt bij DNB vandaan. Wat deed u daar?
Dank! Ik werkte als toezichthouder-jurist in een ‘Joint Supervisory Team’. Dit team bestaat uit toezichthouders van DNB en ECB en houdt toezicht op een van de Nederlandse grootbanken. Zodoende heb ik ervaren hoe het toezicht in de Bankenunie achter de schermen werkt.

Vóór DNB werkte u wel in de advocatuur. Waarom was u naar DNB gegaan en waarom bent u na twee jaar weer terug in de advocatuur?
Ik heb me gespecialiseerd in het financieel recht. Het leek me interessant om binnen het financieelrechtelijk speelveld een ander perspectief mee te maken. Als toezichthouder bij DNB heb je te maken met verschillende maatschappelijke en politieke belangen en krijg je tegelijkertijd een goed beeld van de bankensector. Dat was voor mij een leuke en leerzame ervaring. Toch miste ik de dynamiek van de advocatuur en het cliëntcontact. In mijn huidige rol kan ik mij weer volledig toeleggen op financieelrechtelijke vraagstukken voor verschillende cliënten in de markt en kan ik de ervaring die ik als toezichthouder heb opgedaan direct toepassen in mijn werk.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied? Waarom?
Van iedere persoon met wie je samenwerkt, kun je iets nieuws leren. Je moet je nooit blind staren op één visie of één voorbeeld.

U gaat nu werken bij een niche kantoor. Waarom koos u voor Finnius en niet een grotere organisatie zoals uw vorige werkgevers?
Een deel van mijn nieuwe collega’s zijn oude bekenden, omdat ik eerder met hen heb samengewerkt in dezelfde praktijkgroep. Mijn start bij Finnius voelde als een warm bad! Ondanks dat Finnius een kleinere organisatie is, heeft het een relatief groot en zeer gespecialiseerd toezichtrecht team, dat binnen het financieel toezichtrecht weer meerdere deelgebieden beoefent. Interessant voor mij dus! De combinatie van dit team, hun praktijk en hun mooie cliënten was voor mij de reden om hierheen te komen.

Waar staat u over vijf jaar?
Dan werk ik sowieso nog bij dit leuke kantoor!

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand