Even voorstellen: Eline Breuking

Delen:

In de rubriek ‘Even voorstellen’ stellen wij de ambassadeurs van Mr. Studenten aan jullie voor. Dit keer is Eline Breuking aan de beurt.

Wat is je naam en waar kom je vandaan?
Ik ben Eline Breuking en ik woon in Utrecht. Oorspronkelijk kom ik uit Veenendaal.

Aan welke faculteit studeer je en welk studieprogramma?
Ik studeer aan de UU, faculteit REBO, waar ik de opleiding Utrecht Law College doe en ik studeer aan de faculteit Geneeskunde van de UU, waar ik geneeskunde doe.

Waarom ben je rechten gaan studeren?
Ik ben rechten gaan studeren, omdat ik het maatschappelijke eraan erg leuk vind en met name hoe het recht overal in schuilt en alles beïnvloedt. In alle hoeken van de samenleving en in alle disciplines schuilt wel een juridisch element en dat maakt dat het recht me blijft interesseren en verwonderen.

Wat vind je het leukste rechtsgebied en waarom?
Ik vind het IE-recht het leukst, want daarin kan ik de geneeskunde combineren met het recht: het intellectuele eigendom van geneesmiddelen lijkt me een mooie richting om in te slaan. Ook het IE-recht omtrent muziek spreekt me erg aan, omdat muziek mijn hobby is en het me ook aanspreekt om daarmee te mogen werken.

Wat vind je het minst leuke rechtsgebied en waarom?
Het minst leuke rechtsgebied vind ik het tuchtrecht, hoewel mij vaak gevraagd wordt of ik die kant op wil als mensen horen dat ik geneeskunde en rechten combineer. Het tuchtrecht spreekt me echter niet aan, omdat ik juist door mijn ervaring in de medische wereld en mijn kennis van het recht weet hoe zwaar een dergelijke zaak voor beide partijen kan zijn, en ik liever bezig zou zijn met iets wat ik voor mijn gevoel minder mee naar huis zal nemen.

Wat zijn je juridische ambities voor de toekomst?
Mijn juridische ambities voor de toekomst zijn lastig te benoemen. Ik wil in mijn studie in ieder geval nog naar het buitenland en daarna lijkt het me leuk om als advocaat te gaan werken. Of ik dat mijn hele leven wil doen, weet ik nog niet, maar ik grijp in ieder geval goede kansen die op mijn pad komen en verder ben ik benieuwd wat de juridische wereld mij gaat brengen!

Als je in een tijdmachine kon springen wat betreft je studie, wat zou je dan anders doen?
Als ik in een tijdmachine zou springen, zou ik niets anders doen. Hoewel mijn hart bij het recht ligt, heb ik nooit spijt gehad dat ik eerst Geneeskunde ben gaan studeren. Ik wilde van jongs af aan arts worden en als ik het niet had gedaan was het altijd aan me blijven knagen, denk ik. Juist door de overgang om Law College erbij te gaan doen, denk ik dat ik rechten nog meer waardeer dan als ik daar direct voor had gekozen. Bovendien vind ik juist de combinatie nu zo leuk. Ik zou dus niets veranderen: goede keuzes!

Welke tip zou je meegeven aan ‘nieuwe’ rechtenstudenten?
Nieuwe rechtenstudenten zou ik de tip geven om, als je het gevoel hebt dat je vaak meer uitdaging nodig hebt, sowieso te zoeken naar een opleiding met een goed honoursprogramma. Het verschil tussen Law College en Rechtsgeleerdheid is voor mij wezenlijk: juist de kleinschaligheid en de actieve studievereniging (je college) vind ik zo ontzettend leuk. Ook zou ik de tip meegeven om je zeker niet alleen op het recht te richten, maar ook eens bij andere disciplines te kijken. Zoals ik al zei speelt het recht namelijk overal wel een rol in: het is erg leuk om die te verkennen!

Waarom is het volgens jou nuttig om zelf juridische stukjes te schrijven?
Door zelf juridische stukjes te schrijven, word je gedwongen om op onderzoek uit te gaan, om je kennis te vergroten en je blik te verbreden. Daardoor leer je veel meer over het recht en de rechtspraktijk dan door alleen je vakken te halen en de verplichte stof te leren. Ook is het nuttig voor de lezers, omdat zij daardoor hopelijk ook nieuwe inzichten kunnen vormen.

Waarom moet iedereen Mr. Studenten in de gaten blijven houden de aankomende tijd?
Iedereen moet Mr. Studenten in de gaten blijven houden, omdat het een van de weinige (zo niet het enige) platform(en), geheel verzorgd door studenten is, waardoor je een heel ander soort artikelen leest dan in bijvoorbeeld een juridisch tijdschrift. Daar is de stof wat wetenschappelijker en zeker voor studenten en niet-juristen minder goed behapbaar. Laat je dus inspireren door de frisse blikken van studenten bij Mr. Studenten!

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven