Even voorstellen: Macy Kroon

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

In de rubriek ‘Even voorstellen’ stellen wij de ambassadeurs van Mr. Studenten aan jullie voor. Dit keer is Macy Kroon aan de beurt.

Wat is je naam en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Macy en ik woon in Almere, maar ik studeer in Leiden.

Aan welke faculteit studeer je en welk studieprogramma?
Momenteel ben ik bezig om de laatste tentamens en papers af te ronden van het tweede jaar van de bachelorstudie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Bachelor 3, here I come! Na een mooie zomer, natuurlijk.

Waarom ben je rechten gaan studeren?
Op jonge leeftijd creëerde ik al een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Naarmate ik ouder werd raakte ik steeds meer geinteresseerd in maatschappelijke vraagstukken. Al vrij snel wist ik dat ik rechten wilde studeren. Daarnaast ben ik leergierig van aard en één ding is zeker, als jurist ben je nooit uitgeleerd! Ik ben nog altijd blij met mijn studiekeuze. Rechten is meer dan alleen een studie voor mij: het is een passie.

Wat vind je het leukste rechtsgebied en waarom?
Oei, lastige vraag. Ik vind zoveel interessant! Maar als ik dan écht zou moeten kiezen, dan ga ik voor het jeugdrecht en het staatsrecht. Het jeugdrecht geeft het kind een stem die zij anders niet (snel) krijgen. Het belang van het kind mag niet ondergesneeuwd worden. Naast mijn ambassadeurschap zet ik mij dan ook in voor de rechten van het kind bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Amsterdam.

Waarom het staatsrecht? Dat vragen mijn studiegenoten zich ook wel eens af.. Het staatsrecht is divers: van het verkiezingsproces naar de doorwerking van het recht in het Caribisch gebied tot het inzoomen op decentralisatie; een leuke puzzel om op te lossen, als je het mij vraagt.

Wat vind je het minst leuke rechtsgebied en waarom?
Dit is dan weer een makkelijke vraag: het belastingrecht. Om de simpele reden dat cijfers niet mijn ding zijn.

Wat zijn je juridische ambities voor de toekomst?
Op dit moment ben ik bezig om mijn bachelor af te ronden binnen drie jaar. Voordat ik aan mijn master begin, wil ik een halfjaar in Bologna gaan studeren samen met een goede vriend van mij. Het andere halfjaar wil ik een stage lopen om meer praktijkervaring op te doen. Daarna wens ik te beginnen met de master Jeugdrecht. Ik wil ook graag een tweede master doen, dat zal dan (waarschijnlijk) staats- en bestuursrecht worden. Maar laat ik ook weer niet te ver op de feiten vooruit lopen, want je weet nooit wat op je pad komt! Uiteindelijk wil ik de advocatuur in.

Als je in een tijdmachine kon springen wat betreft je studie, wat zou je dan anders doen?
Niets, denk ik. Ik ben dan wel niet zoals de meeste universitaire studenten van het vwo gekomen (ik heb eerst een jaar HBO-Rechten gedaan en daarvoor de havo), maar ik ben van mening dat mijn ‘omweggetje’ mij ook veel gebracht heeft. Al is het maar omdat ik tijdens die tijd leuke mensen heb ontmoet. Het is wel zo dat mijn ambitieuze en perfectionistische karakter ervoor zorgt dat ik niet snel tevreden ben. Ik mag wat vaker een moment nemen om trots te zijn op wat ik bereikt heb en wat ik doe.

Welke tip zou je meegeven aan ‘nieuwe’ rechtenstudenten?
‘’Dreams don’t work unless you do’’ oh en ja, die wetten- en jurisprudentie bundels zijn zwaar, maar je hebt ze écht nodig tijdens de colleges. Voor je het weet ken je de nodige artikelen en/of arresten al uit je hoofd terwijl in je bundels vele markeringen en tabjes aangebracht zijn. Denk dus niet: ‘’die laat ik wel thuis’’. Je zal het al snel te horen krijgen: ‘’de wet is je wapen’’. Daarnaast is het zeker belangrijk om naast je studie relevante dingen te ondernemen zodat je jezelf onderscheidt van anderen. Het is bovendien ook erg leuk! Zelf werk ik dus o.a. bij een rechtswinkel. Het is heel leuk om je juridische kennis om te zetten in de praktijk en daarmee anderen te kunnen helpen. Het zal overigens ook niet lang duren voordat familieleden en vrienden vragen om je hulp, haha: ‘’Jij studeert toch rechten?’’ ‘’Uh, ja’’ ‘’Kan je dan wat doen aan….’’.

Waarom is het volgens jou nuttig om zelf juridische stukjes te schrijven?
Door zelf juridische stukken te schrijven ontwikkel je niet alleen je eigen schrijfvaardigheden en juridische kennis, maar geef je ook niet-juristen een kijkje in de juridische wereld. Het recht krijgt in de media vaak een vertekend beeld, helaas. Daarbovenop komt dat het recht zoveel omvangrijker en leuker is dan menigeen denkt!

Waarom moet iedereen Mr. Studenten in de gaten blijven houden de aankomende tijd?
Hier kan ik kort over zijn: door alle leuke, spannende en interessante dingen die op de planning staan!

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top