Even voorstellen: Tony Barshini

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

In de rubriek ‘Even voorstellen’ stellen wij de ambassadeurs van Mr. Studenten aan jullie voor. Dit keer is Tony Barshini aan de beurt.

Wat is je naam en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Tony Barshini en ik kom uit Deventer.

Aan welke faculteit studeer je en welk studieprogramma?
Sinds september 2015 studeer ik Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Ik volg de studie binnen het honoursprogramma. In Utrecht is dit het Utrecht Law College.

Waarom ben je rechten gaan studeren?
De reden waarom ik rechten ben gaan studeren is dat ik sinds de middelbare school al een fascinatie had voor de functie van regels in onze samenleving. Ik vind het bijzonder om te zien hoe je met het gebruik van wetten het leven van mensen, zowel positief als negatief, kunt veranderen. Daarnaast is rechten een heel maatschappelijk betrokken studie. Op de middelbare school las ik veel nieuwsberichten op bijvoorbeeld nos.nl over juridische onderwerken. De juridische achtergrond begreep ik toen helaas niet zo goed. Als ik nu zo’n bericht lees, begrijp ik veel beter wat de achtergrond is en waar het fout is gegaan. Tot slot heb ik ook voor rechten gekozen omdat het een studie is waar je heel goed een mening leert vormen over maatschappelijke vraagstukken en leert argumenteren. Ik vind het heel belangrijk dat elke burger een eigen en onderbouwde mening heeft. Het zijn immers de kritische burgers die onze democratische levende houden.

Wat vind je het leukste rechtsgebied en waarom?
Ik vind het bestuursrecht het leukste rechtsgebied. De verhouding tussen burger en overheid vind ik boeiend. Elke burger krijgt in zijn leven wel te maken met de overheid, een machtige partij die de touwtjes in handen heeft. Ik vind het mooi om te zien als burgers (als zwakkere partij) opkomen tegen de overheid bij de bestuursrechter en soms zelfs winnen. Binnen het bestuursrecht heb je het deelgebied omgevingsrecht. Het omgevingsrecht regelt de fysieke leefomgeving waarin wij leven. Denk aan milieu, natuur en ruimtelijke ordening. Ik vind dit ook een heel boeiend rechtsgebied omdat het probeert antwoorden te bedenken op vragen van de toekomst. Hoe gaan we op een klein stukje grond genoeg woningen kunnen bouwen en wat is de invloed van het klimaatverdrag van Parijs voor Nederland?

Wat vind je het minst leuke rechtsgebied en waarom?
Ik heb niet echt een rechtsgebied dat ik niet leuk vind. Bij elk rechtsgebied heb je wel onderwerpen die je leuker vindt dan andere onderwerpen. Binnen het privaatrecht heb ik wel vaker onderwerpen waar ik minder fan van ben, bijvoorbeeld vraagstukken over financieringen en eigendom. Maar ook binnen het civiele recht heb je interessante leerstukken, denk hierbij aan het aansprakelijkheidsrecht.

Wat zijn je juridische ambities voor de toekomst?
Wat de toekomst mij concreet gaat brengen weet ik gelukkig nog niet. Ik hoop in ieder geval dat ik later een baan krijg waar ik op juridisch hoog niveau mag werken en een bijdrage kan leveren aan de maatschappelijke ontwikkeling. Of dat binnen de advocatuur, de overheid of het bedrijfsleven is, weet ik nog niet. Ik ga mij de komende tijd nog heel goed oriënteren door stages te lopen en inhouse-dagen te bezoeken.

Als je in een tijdmachine kon springen wat betreft je studie, wat zou je dan anders doen?
De voorgeschreven uitspraken en arresten wel helemaal lezen.

Welke tip zou je meegeven aan ‘nieuwe’ rechtenstudenten?
Doe tijdens je studie mee aan wedstrijden die speciaal georganiseerd zijn voor rechtenstudenten, bijvoorbeeld pleitwedstrijden. Tijdens zulke wedstrijden leer je niet alleen het recht in de praktijk te brengen, maar leer je ook studenten kennen van andere universiteiten. Ik heb tijdens mijn studie aan verschillende wedstrijden meegedaan en ik heb hier nooit spijt van gehad. Een echte aanrader!

Waarom is het volgens jou nuttig om zelf juridische stukjes te schrijven?
Door het schrijven van juridische stukjes leer je het echte juridische denken. Vaak heb je een bepaalde argumentatielijn heel goed in je hoofd, maar moet je die nog op papier zien te zetten. Dit is voor veel studenten lastig. Door veel te schrijven krijg je op een gegeven moment hier vanzelf een bepaalde ‘feeling’ in. Voor het schrijven van een goed juridisch stukje zul je je ook moeten verdiepen in het onderwerp. Hierdoor leer je in een relatief korte tijd veel over één onderwerp. Mocht je zelf een stukje hebben geschreven en je wilt deze graag op de website hebben? Mail mij: t.barshini@students.uu.nl.

Waarom moet iedereen Mr. Studenten in de gaten blijven houden de aankomende tijd?
Mr. Studenten is een nieuw platform voor rechtenstudenten die je zeker in de gaten moeten blijven houden de komende tijd. Niet alleen krijg je te lezen wat er allemaal speelt in de andere studentensteden, maar kun je ook juridische stukjes lezen die speciaal voor jullie zijn geschreven. Ik kan mij goed voorstellen dat je na een dag vol wetenschappelijke artikelen en arresten soms ook een wat minder zwaar artikel wilt lezen. Mr. Studenten biedt jullie deze mogelijkheid!

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top