Gerechtsdeurwaarders nodigen u uit: ga eens een dag met ons mee op route

9 juni was het de internationale dag van de gerechtsdeurwaarder. De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders nodigt iedereen die te maken heeft met de schuldenproblematiek uit eens een dag met een deurwaarder op pad te gaan.

Delen:

Gerechtsdeurwaarders nodigen u uit: ga eens een dag met ons mee op route - Mr. online
Foto: Depositphotos

De internationale dag van de gerechtsdeurwaarder vindt altijd plaats op de tweede donderdag in juni. Dit jaar gebruikte de KBvG deze dag om beter uit te leggen waar de deurwaarder eigenlijk voor staat. “Het beeld dat mensen over het algemeen van ons vak hebben, is vaak onjuist. Of het dekt in elk geval de lading niet. Dat merk ik regelmatig als ik over mijn werk vertel.” Dat schrijft KBvG-voorzitter Chris Bakhuis in haar column op de website de deurwaardersorganisatie. Want voordat er een loonbeslag of ontruiming plaatsvindt heeft de deurwaarder al het nodige gedaan om tot een oplossing van de schuldenproblematiek te komen. En dat weten velen niet.

‘Realistisch beeld’

Erover vertellen komt niet altijd goed aan, beter is het om anderen te laten zien wat het vak inhoudt. Dan pas kan, zo meent Bakhuis ‘een realistisch beeld’ worden geschetst van de werkzaamheden van de deurwaarder. Wie in z’n werk te maken heeft met deurwaarders – medewerkers in de schuldhulpverlening, bewindvoerders, advocaten, rechters, politieambtenaren – wordt uitgenodigd een dag met een deurwaarder op pad te gaan. Op de site van de KBvG staat een formulier waarop geïnteresseerden hun motivatie kunnen aangeven waarom ze een dag willen meelopen. Ook kunnen ze een deurwaarder uitnodigen een presentatie of lezing over hun werk te geven. Ze worden dan gekoppeld aan een ‘KBvG-ambassadeur, gerechtsdeurwaarders die vanuit hun bevlogenheid graag hun persoonlijke werkervaringen met je delen’.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven