Gizem Akaröz (Arslan & Arslan Advocaten) mocht al meteen na beëdiging pleiten

Starter van de week is Gizem Akaröz. "In de eerste maand na mijn beëdiging heb ik al moeten pleiten in verschillende dossiers. Dat was spannend, maar ook een erg leerzame en leuke ervaring."

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Gizem Akaröz
Gizem Akaröz

Gizem Akaröz (27) is op 26 juli 2019 beëdigd als advocaat en werkt bij Arslan & Arslan Advocaten. Zij is in 2018 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit op Nederlands Arbeidsrecht. In september 2019 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Toen ik in mijn derde leerjaar zat, begon ik met een student-stage bij een klein advocatenkantoor in Amsterdam. Dit kantoor was gespecialiseerd in letselschadezaken. Vervolgens kreeg ik van een universitair docent (tevens advocaat) het aanbod voor een student-stage bij zijn kantoor. Ik ben toen overgestapt naar dat kantoor en ook daar leerde ik ontzettend veel over het aansprakelijkheidsrecht. Tussendoor heb ik veel gesolliciteerd en op enig moment werd ik aangenomen door drie werkgevers. Ik heb toen gekozen voor het huidige kantoor, omdat ik daarmee kon doorgroeien tot advocaat.

Waarom heb je voor Arslan & Arslan Advocaten gekozen?
In eerste instantie voor het feit dat zij werkzaam zijn in verschillende rechtsgebieden. Ik wilde mij niet enkel specialiseren in het aansprakelijkheidsrecht, maar ook in echtscheidingen, straf- en bestuurszaken. Dankzij mijn patroon krijg ik de vrijheid om mij ook in deze rechtsgebieden te ontwikkelen. Verder is er informeel contact tussen collega’s en voel ik me vrij om vragen te stellen wanneer dat nodig is.

Hoe is het om als starter je werk goed te willen doen tijdens de coronacrisis?
In het begin van de coronacrisis moest ik wel even wennen aan het thuiswerken en het enkel telefonisch te woord staan van cliënten. Al snel kreeg ik de instructie om videocalls te houden en dat verloopt goed. Verder krijg ik voldoende begeleiding van mijn patroon, waardoor het toch wel goed te doen is. Het persoonlijk contact mis je natuurlijk altijd.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Probeer stage te lopen bij verschillende advocatenkantoren (klein, middel, groot) en beslis daarna wat je echt leuk vindt. Onderscheid je van anderen door je bezig te houden met hobby’s of andere vrijetijdsbestedingen. Don’t be basic.

Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten?
Donald Trump. Ik ben benieuwd naar zijn oprechte mening over de bestorming van het Capitool in Washington.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top