Partnerbijdrage van

Gratis kennisclip over overeenkomsten in faillissement

Moeten overeenkomsten worden aangemerkt als overdraagbare goederen? In de nieuwste CPO-kennisclip gaat advocaat en hoogleraar Financiering, zekerheden en insolventierecht Jako van Hees in op die kwestie. Vraag nu de gratis kennisclip aan.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Gratis kennisclip over overeenkomsten in faillissement

Overeenkomsten kunnen bij faillissement door een curator niet worden verkocht, terwijl deze wel veel waarde kunnen vertegenwoordigen. Dat is onlangs nog onderstreept in het arrest ING/Thielen. De Hoge Raad gaf een ontkennend antwoord op de vraag of een pandrecht kan worden gevestigd op een assurantieportefeuille. Dit stelt de curator voor een groot probleem: overeenkomsten worden niet als vermogensbestanddeel beschouwd. Overeenkomsten zijn dus geen overdraagbare vermogensrechten.

Jako van Hees legt in de kennisclip uit waarom deze wettelijke regeling tekortschiet en waarom er ingegrepen moet worden in het vermogensrecht door overeenkomsten aan te merken als overdraagbare goederen. De kennisclip is een fragment uit het webinar Overeenkomsten in faillissement.

Wilt u deze kennisclip gratis per e-mail ontvangen? Vraag de kennisclip nu aan.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top