Hella Huisman (Florent) geïnspireerd om advocaat te worden

Starter van de week is Hella Huisman bij Florent. Ze volgde in het kader van het extra vak Amsterdam Law Firm een lezing van Monique Brink, Deken van de Orde van Advocaten in het arrondissement Noord-Holland. "Zij vertelde zeer gepassioneerd over de advocatuur." Op dat moment wist Hella dat ze ook advocaat wilde worden.

Delen:

Hella Huisman (26) is op 8 december beëdigd als advocaat en werkt sinds november bij Florent op de sectie Corporate/M&A. Zij is in 2020 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam op Publiekrecht (richting strafrecht) en in 2021 op het Privaatrecht. Naast een bachelor Rechtsgeleerdheid heeft zij ook een bachelor Duitse taal en cultuur behaald. In maart 2022 zal zij starten met de beroepsopleiding.

Heb je tijdens je studie rekening gehouden met je keuze om advocaat te worden?
Tijdens mijn studie heb ik een aantal werkstudentschappen gelopen bij kantoren op de Zuidas om kennis te maken met de praktijk en om te kijken of ik mij hier thuis zou voelen. Dit raad ik iedereen aan om te doen! Ook heb ik in mijn laatste studiejaar een bestuursfunctie bekleed bij de studievereniging M.P. Vrij, waardoor ik contact kon leggen met advocaten en juristen. Ik heb overigens ook buiten de advocatuur de mogelijkheden onderzocht, bijvoorbeeld bij een notariskantoor, in het bedrijfsleven en bij een hulporganisatie.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
In mijn huidige rol bij Florent werd ik al snel bij een zaak betrokken waarbij mijn tweede Bachelor, Duits, van pas kwam! Toen ik twee Bachelors tegelijk volgde, hoopte ik dat het Duits later van pas zou komen, daarom heb ik mijn scripties ook gericht op Duitsland. Het is fijn dat Florent mij de kans biedt dit in te zetten. Een erg mooie ervaring en ook zeer leerzaam, want juridisch Duits is vrij ingewikkeld. De keuze voor de studie Duits heb ik gemaakt, omdat ik een leuke docent Duits had, het een mooie taal is en omdat ik geïnteresseerd ben in Duitse geschiedenis en muziek (van Bach tot Nina Hagen).

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Niks.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Over vijf jaar heb ik de beroepsopleiding afgerond en begeleid ik zelf starters bij Florent. Op dit moment word ik bij diverse zaken betrokken en maak ik zoveel mogelijk vlieguren. Als ik een vraag heb kan ik altijd binnenlopen bij een collega of even (video)bellen. Verder hoop ik mijn Italiaans aanzienlijk te hebben verbeterd, ik heb interesse in talen en volg een cursus in mijn vrije tijd.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Florent is anders omdat je als advocaat-stagiaire gehoord wordt en omdat je direct samenwerkt met de partners. Bovendien zijn mijn collega’s super: behulpzaam, geïnteresseerd en heel gezellig. Er wordt altijd de tijd genomen voor uitleg door partners, seniors en medewerkers. Florent is een gespecialiseerd kantoor en niet zomaar corporate boutique, wij staan ondernemingen gedurende de hele levenscyclus van een onderneming bij, wat uniek is!

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Ik zou met twee mensen dineren, want: hoe meer zielen hoe meer vreugd. Ten eerste zou ik Nancy Pelosi uitnodigen, omdat zij een bewonderingswaardige vrouw is waarvan ik veel kan leren. Onlangs heb ik het recent verschenen boek geschreven door Susan Page gelezen, als je geïnteresseerd bent in vrouwen in de (Amerikaanse) politiek is dit zeker een aanrader. Daarnaast mag Ella Fitzgerald niet ontbreken aan tafel, omdat zij één van de beste jazz-zangeressen ooit is waar ik ook veel van kan leren. Namelijk over mijn andere grote passie: zang!

 

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven