Jeroen Posthumus (Baker McKenzie) zat opgesloten op kantoor

Student-stagiair van de week is Jeroen Posthumus. Jeroen liep stage bij Baker McKenzie. Tijdens die stage kwam hij meerdere malen op verschillende plekken in het gebouw opgesloten te zitten, “omdat ik op verkeerde knoppen in de lift had gedrukt.”

Delen:

Jeroen Posthumus (23) begint in september met de master Notarieel recht aan de Universiteit Utrecht en is momenteel werkstudent bij Baker McKenzie. Hij verwacht in juli 2022 af te studeren. Hij liep stage bij Baker McKenzie in Amsterdam op de afdeling Corporate Structures (het notariaat) van april tot en met mei 2021.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
De internationale allure van een kantoor als Baker McKenzie vond ik aantrekkelijk. Ik wilde ontdekken of ik mij thuis zou voelen in een grensoverschrijdende, dynamische en uitdagende omgeving. Daarom besloot ik de recruiter te bellen en te informeren naar de mogelijkheden voor een stage.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Eerlijk gezegd had ik verwacht terecht te komen in een ‘fast-life’ cultuur, waarbij de druk om alles meteen te begrijpen en om geen fouten te maken erg groot zou zijn. Na de eerste week op de afdeling kon ik al tevreden constateren dat deze aanname onjuist was. Iedereen nam juist ontzettend de tijd om mij te leren kennen en om uitgebreid te praten over de zaken waar ik aan mocht meehelpen. Juist dit soort gesprekken, waarbij er volop sprake was van ruimte voor persoonlijke en inhoudelijke vragen, hebben ervoor gezorgd dat ik mijn stage als erg leerzaam heb ervaren. De afdeling gaf echt inzicht en achtergrondinformatie in de zaken waar je aan werkt, en de mensen waar je mee werkt.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Het was één of twee dagen in de week mogelijk om naar kantoor te komen, de rest van de dagen heb ik thuisgewerkt. Hoewel de dagen op kantoor natuurlijk leuker waren, is het thuiswerksysteem erg goed ingericht. Gelukkig waren er binnen de maatregelen zelfs nog drie geslaagde vrijdagmiddagborrels mogelijk. Dit was een verademing na de talloze online borrels die we het afgelopen jaar hebben meegemaakt.

Wat moet je zoal doen?
Waar ik soms weleens hoor dat student-stagiaires alleen maar memo’s aan het tikken zijn, was dat hier totaal niet het geval. Ik heb erg veel meegekregen van verschillende onderdelen van de praktijk. Ik mocht, meestal in het kader van herstructureringen, documenten opstellen voor onder andere de oprichting van rechtspersonen, fusies, splitsingen, aandelenoverdrachten, statutenwijzigingen en bestuurswissels.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Tuurlijk. Als je achteraf niks anders zou aanpakken, heb je blijkbaar niks geleerd.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Ik heb me niet van mijn sterkste kant laten zien op de dag dat ik mijn toegangspas verloren was en meerdere malen op verschillende plekken in het gebouw opgesloten zat omdat ik op verkeerde knoppen in de lift had gedrukt. Ook was ICT niet blij met me toen ik een internetkabel zo hard in mijn laptop had geforceerd dat ze hem open moesten schroeven om hem eruit te krijgen. Mijn grootste succes is dat ik de komende maanden nog twee dagen in de week mag blijven helpen op de afdeling als werkstudent.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
De brede privaatrechtelijke kennis die je als notarieel jurist vergaart, lijkt mij een heel sterke basis waarmee je aan veel bedrijven iets kan toevoegen. Werken op het notariaat van een groot kantoor is een mooi startpunt en wie weet ook een eindpunt.

Waar denk je over tien jaar te staan?
Je weet nooit welke kansen je in tien jaar gaat krijgen. Vooralsnog focus ik me op een goede start van mijn carrière.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven