Gemeente Krimpenerwaard zoekt een

Adviseur bestuurlijk juridische zaken

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Wij

De gemeente Krimpenerwaard is een gemeente met 55.666 inwoners, bestaande uit elf kernen en een oppervlakte van ruim 164 km². Een gemeente die staat voor ruimte, rust en groen met een hoog voorzieningenniveau. De gemeente wil zich stevig positioneren in de regio en een sterke verbinding aangaan met de omgeving. Dit betekent dat wij de samenwerking zoeken met onze inwoners, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld, buurgemeenten en medeoverheden.

Jouw werkweek

Je komt te werken bij het Team Juridische Zaken. Een team van 17 medewerkers dat gestationeerd is binnen het domein Bedrijfsvoering. Je voert ook werkzaamheden uit, voor het Publiek- Sociaal- en Ruimtelijk Domein. Jij bent dus een belangrijke adviseur voor de gehele organisatie!
De focus van deze functie ligt bij de volgende aandachtsgebieden

 • Je adviseert over een breed scala aan juridische aangelegenheden. De juridische vraagstukken zijn grotendeels bestuursrechtelijk, maar kunnen ook privaatrechtelijk van aard zijn. Je kunt hierbij denken aan gemeenschappelijke regelingen/samenwerkingsverbanden, verordeningen, subsidies, advisering in het sociaal domein of het beoordelen van een intentie- of bestuursovereenkomst.
 • Je neemt deel aan gemeentelijke projecten vanuit een juridische invalshoek;
 • Daarnaast kan het voorkomen dat je een enkele keer fungeert als secretaris van de commissie bezwaarschriften (Sociale en Algemene kamer). Als secretaris stel je o.a. de adviezen op voor de bezwaarschriftencommissie. Je beoordeelt ingediende bezwaarschriften op ontvankelijkheid en toetst deze aan wetgeving en jurisprudentie;
 • Het kan voorkomen dat je de gemeente in bezwaarprocedures, (hoger) beroepszaken en verzoeken om een voorlopige voorziening mag vertegenwoordigen.
 • Je bevordert actieve kennisoverdracht binnen de organisatie;
 • Daarnaast draag jij in het kader van de Wet open overheid je steentje bij aan het actief openbaar maken van overheidsinformatie.

Jij

Niet alleen ons team, maar onze hele organisatie is volop in beweging. Er gebeurt veel en het kan soms hectisch zijn. Het is dan ook belangrijk dat je flexibel en stressbestendig bent, makkelijk schakelt en out-of-the-box durft te denken.
Je hebt een juridische opleiding (HBO of WO) afgerond. Je stelt de vragen die nodig zijn, om te weten waar het nu om draait. Je bent analytisch sterk en goed in het onderscheiden van hoofd- en bijzaken. Kennis van de Awb, Gemeentewet en het privaatrecht zijn een voorwaarde. En kennis op het gebied van subsidierecht en aanbestedingsrecht is een pre. Daarnaast verplaats je je makkelijk in een politiek-bestuurlijke omgeving en schat je de politieke haalbaarheid en het effect van voorstellen goed in.

Wat krijg je terug van ons?

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek
 • Een leuke afwisselende baan waarin je grotendeels je eigen werktijd mag indelen (flex- en hybride werken)
 • Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen (door middel van interne als externe trainingen)
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en/of thuiswerkvergoeding
 • Een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto salaris. Vrij te besteden aan o.a. extra verlof uren, extra loon, vakbondscontributie e.d.
 • Een leuke uitdagende en afwisselende functie in een dynamische maar soms ook complexe werkomgeving
 • Pensioenopbouw bij ABP
 • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband

Solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Freek Oudshoorn, Senior adviseur bestuurlijk juridische zaken. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Chantal Jansen, Teammanager a.i. Financiën en Juridische Zaken (afwezig van 7 juli tot 1 augustus). Beiden zijn telefonisch bereikbaar via 14-0182. Per mail via f.oudshoorn@krimpenerwaard en/of c.jansen@krimpenerwaard.nl.

Enthousiast geworden en wil je solliciteren?
Stuur je CV en motivatie uiterlijk 9 augustus 2022 via de sollicitatiepagina naar het team P&O van de gemeente Krimpenerwaard. Wij reageren dan zo snel mogelijk! Hopelijk zijn we een match!

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 21 juli 2022
Verloopdatum: 09/08/2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Stolwijk

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

maximaal € 4.671,- bruto per maand

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top