Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zoekt een

Adviseur Privaatrechtelijke Handhaving

Voor de inhaalslag vastgoed maken we gebruik van de diensten van een extern adviesbureau. Dit bureau levert het grootste aandeel in de inventarisatie en analyse van het onrechtmatig grondgebruik. De uitkomsten hiervan vragen om een passende vertaling naar het legaliseren of het nemen van handhavingsmaatregelen in het belang van het behoud van voor het hoogheemraadschap relevant eigendom. Als (beleids)adviseur privaatrechtelijke handhaving ben je primair verantwoordelijk voor die vertaalslag.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het Hoogheemraadschap is een organisatie met ruim 400 medewerkers die zeer betrokken zijn bij hun werk en bij het gebied waarvoor wij het water beheren. Wij willen in 2021 het meest gewaardeerde waterschap zijn door bewoners en bedrijven. Hiervoor wij willen excelleren in ons werk, door medewerkers te laten bloeien in hun talenten en de wensen van inwoners en de mogelijkheden van techniek aan elkaar te verbinden. Wil jij hier een bijdrage aan leveren? Dat kan! Voor het team Juridisch Advies en Vastgoed (JAV), zoeken wij een collega voor de functie van:

Adviseur Privaatrechtelijke Handhaving

Fulltime | Rotterdam

HET TEAM

Het team Juridisch Advies en Vastgoed is onderdeel van de afdeling Bestuur, Informatie en Juridische zaken (BIJ) en bestaat uit ruim 10 betrokken medewerkers. We adviseren over de uiteenlopende juridische onderwerpen waar een waterschap mee te maken heeft. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor het juridisch beheer van de eigendommen waar het waterschap over beschikt. Aansluitend op het reguliere beheer heeft het hoogheemraadschap de ambitie geformuleerd een inhaalslag te maken waar het gaat om het onrechtmatig gebruik van onze eigendommen. Zo brengen we de situatie buiten weer in overeenstemming met de juridische werkelijkheid of andersom. Binnen twee jaar willen we deze extra inspanning af hebben en overdragen naar het reguliere vastgoedbeheer.

WAT GA JE DOEN?

Voor de inhaalslag vastgoed maken we gebruik van de diensten van een extern adviesbureau. Dit bureau levert het grootste aandeel in de inventarisatie en analyse van het onrechtmatig grondgebruik. De uitkomsten hiervan vragen om een passende vertaling naar het legaliseren of het nemen van handhavingsmaatregelen in het belang van het behoud van voor het hoogheemraadschap relevant eigendom. Als (beleids)adviseur privaatrechtelijke handhaving ben je primair verantwoordelijk voor die vertaalslag. Dat doe je met je collega’s en in afstemming met de betrokken bestuurders. Secundair, waar de werkzaamheden ruimte bieden of de noodzaak groot is, kunnen beleidsmatige taken tot je werkpakket horen.

WAT MAAKT JOU SUCCESVOL?

 • Je hebt een gedegen juridische achtergrond die je in staat stelt het onrechtmatig grondgebruik met passende maatregelen in samenwerking met anderen op orde te brengen;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel in het persoonlijk contact met vastgoedgebruikers, externe bureaus, collega’s en bestuurders als in het schrijven en redigeren van de verschillende stukken die voor de inhaalslag nodig zijn;
 • Je bent een stevige persoonlijkheid die zich goed staande kan houden in de contacten met burgers, bedrijven, externe en interne medewerkers en bestuurders;
 • Je hebt een planmatige aanpak, omgevingsgerichte blik, durft besluiten te nemen en bent vasthoudend als het gaat om de uitvoering van genomen besluiten;
 • Je bent open, leergierig en hebt lef;
 • Je bent collegiaal en gericht op samenwerking.

Daarnaast heb je een opleiding minimaal op Hbo-niveau of een gelijkwaardig werk- en denkniveau. Relevante ervaring in een vergelijkbare context is een must.

Bij Schieland en de Krimpenerwaard geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en de ambitie en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk.

WIJ BIEDEN

 • Een uitdagende afwisselende baan in leuk team met ruimte voor initiatief;
 • Een salaris van maximaal € 5045,- bruto per maand (schaal 11) conform de cao Waterschappen;
 • Een dienstverband van 36 uur per week met flexibele werktijden;
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) op basis van 20% van het salaris. Dit is vrij in te zetten voor het kopen van verlof of ter aanvulling op het salaris;
 • Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt hiervoor een Persoonlijk Basis Budget (PBB) van € 5000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Het PBB kun je tot eind 2020 inzetten;
 • Een goede pensioen- en reiskostenregeling en een collectieve ziektekostenverzekering.

MEER WETEN?

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Roel van der Meulen, je toekomstige teamleider; 06-11368421. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Chris Scholten, recruiter; 06-11368505.

SOLLICITEREN

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze functie? Solliciteer dan uiterlijk 3 mei door ons jouw CV en motivatiebrief toe te sturen via de sollicitatiebutton. Na de sluitingsdatum van de vacature kun je van ons een reactie verwachten. De gesprekken staan gepland op donderdagochtend 14 mei. We willen je vragen hier rekening mee te houden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 24 april 2020
Verloopdatum: 04/05/2020

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top