Ploum zoekt een

Advocaat-medewerker Economisch & Milieu Strafrecht

Als gevorderd advocaat-medewerker bij Ploum adviseer je diverse (inter)nationale ondernemingen die met toezicht en handhaving vanuit de overheid te maken krijgen. Wij staan cliënten bij die met bijzondere opsporingsdiensten of met de politie te maken krijgen in het kader van opsporingsonderzoeken. Het gaat veelal over het Brzo2015, over afvalstoffen, over arbeidsongevallen of over andere economische delicten. Maar het kan ook om fraude of financiële criminaliteit gaan. Onze cliënten kunnen als verdachte worden aangemerkt, maar ze kunnen ook benadeeld zijn.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Wij staan ook cliënten bij die adviesvragen hebben in verband met bovenstaande rechtsgebieden; in die gevallen gaat het dus om compliance.

Het team Bestuurs- en strafrecht is flink aan het groeien. Je draagt daar uiteraard je steentje aan bij. Het team bestaat momenteel uit  9 personen. Samen met jouw collega’s zul je gaan helpen om deze praktijk verder op te bouwen.

Voor deze functie is het onderstaande belangrijk

  • Je hebt minimaal 7 jaar relevante werkervaring op het gebied van het (economische) strafrecht.
  • Je kunt zelfstandig procederen.
  • Je kunt je uitstekend uitdrukken in het (juridisch) Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift.

Hoelang, hoeveel en waar?

  • Een fulltime functie voor 40 uur per week.
  • Met een goed salaris, vakantiegeld en een dertiende maand.
  • Nu werken wij thuis maar straks werk je in hartje Rotterdam aan de Blaak, goed bereikbaar met het OV.

Herken jij jezelf nog steeds?

Het team waar je mee gaat werken ziet graag dat je ondernemend bent en in staat bent om zelfstandig rake analyses te maken en pragmatische oplossingen te bieden. Je bent communicatief sterk, staat stevig in je schoenen en hebt een proactieve houding. Verstand van zaken is immers meer dan juridische kennis!

Je werkzaamheden zijn voornamelijk gericht op strafrechtelijke kwesties en je kunt zelfstandig procederen op het gebied van het economische strafrecht. We zoeken in het bijzonder naar iemand die op het punt is gekomen om steeds meer zelfstandig en naar eigen inzicht aan de verdere opbouw van de strafrechtspraktijk te werken. We werken veel samen, maar je krijgt ook veel vrijheid.

Het is dus je wens om samen met de andere medewerkers binnen de sectie en binnen Ploum te bouwen aan een nog mooiere strafrechtspraktijk. Je vindt acquireren leuk en uitdagend.

Verstand van zaken is meer dan juridische kennis

Bij Ploum werken wij hard voor mooie klanten aan zaken op hoog niveau waar wij snel al een beroep doen op jouw eigen verantwoordelijkheid (naarmate je daar zelf aan toe bent). Wij geloven dat onze mensen het kantoor maken en kunnen zorgen voor de langdurige business partnerships waar wij voor staan.

Daarom investeren wij natuurlijk in jouw juridische, persoonlijke en commerciële ontwikkeling. Daarmee kan jij het verschil maken. Voor de permanente educatie hebben wij bijvoorbeeld samen met vooraanstaande docenten cursussen ontwikkeld die je op de hoogte houden van recente ontwikkelingen binnen het vak, organiseren wij commerciële vaardigheidstrainingen en trainingen om jouw softskills te ontwikkelen. Daarnaast kan je deelnemen aan commissies waardoor je je ook breder kan blijven ontwikkelen. Naast ontwikkeling kun je ook rekenen op veel gezamenlijke sociale activiteiten. Er is daardoor een goede onderlinge sfeer en samenwerking.

Ploum iets voor jou?

Wij zijn een modern, no-nonsense advocaten- en notarissenkantoor in het centrum van Rotterdam. Bij Ploum staat de relatie met elkaar en de cliënten centraal. Wij gaan voor pragmatische partnerships, waarin we écht samenwerken en ondernemend zijn. In een fijn, open en betrokken team werken wij samen met de klant aan grote en uitdagende cases. Samenwerken en respect voor iedereen staat centraal. Met gedeelde waarden kom je verder.

HART VOOR DE ZAAK ZO WERKT DAT BIJ PLOUM

“Vanaf dag één word ik aangemoedigd om het beste uit mijzelf te halen en voor een podiumplaats te gaan. In het belang van onze cliënten en de zaken die zij aan ons toevertrouwen. Die hoge lat klinkt spannend, maar het is in de praktijk vooral leuk. Want support van ervaren kantoorgenoten is altijd dichtbij. Wij doen het samen. Ik ben medewerker, ik voel mij partner.”-  Anamika Wilbrink – advocaat bij Ploum

Passen deze functie en ons kantoor perfect bij jou? Dan zijn wij ook benieuwd naar jou.

Solliciteer via: www.werkenbijploum.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kelly Beukers, medewerker HR/Recruiter via: +31 630032954.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 1 maart 2021

Vacaturekenmerken

Ploum, Rotterdam Law Firm is een onafhankelijk full service advocaten- en notarissenkantoor gevestigd in het hart van Rotterdam. Ploum heeft alle relevante juridische kennis…

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top