Nysingh zoekt een

Advocaat-stagiaire Insolventierecht

Heb jij een master Nederlands recht of Ondernemingsrecht met goede resultaten (bijna) afgerond en wil je werken binnen een levendige faillissementspraktijk? Dan is deze vacature een mooie kans voor jou! Wij zijn op zoek naar een advocaat-stagiaire Insolventierecht die onze sectie Ondernemingsrecht komt versterken.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Jouw rol

Je houdt je bezig met uitdagende vraagstukken op het terrein van insolventierecht. Dit betekent onder andere dat je samenwerkt met een hecht team om faillissementen af te wikkelen. Je beoordeelt contracten en jaarrekeningen, gaat na of een hypotheek- of pandrecht juist is gevestigd en hebt intensief cliëntcontact. De praktijk vraagt om een hoge reactiesnelheid waarbij je doorvraagt om de hele context te kunnen begrijpen en te doorzien. Als advocaat-stagiaire bij Nysingh word je intensief begeleid maar krijg je ook snel verantwoordelijkheid en ga je zelfstandig te werk. Naast de insolventiepraktijk adviseer je cliënten over complexe ondernemingsrechtelijke vragen. Een brede interesse in het ondernemingsrecht is dus mooi meegenomen.

De sectie en marktgroep

Het Insolventierecht team maakt deel uit van de sectie ondernemingsrecht, de grootste sectie van ons kantoor. Onze cliënten zijn voornamelijk (nationaal en internationale) ondernemingen, maar ook zorginstellingen en overheden. We maken deel uit van een internationaal samenwerkingsverband (TAGlaw-netwerk) waardoor we veel internationale zaken behandelen.

Wat kun jij verwachten?

  • de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding uit te groeien tot een goede advocaat binnen een top 20 kantoor;
  • een kwalitatief hoogstaande sectie en marktgroep waarin aansprekende en afwisselende zaken behandeld worden;
  • cursussen en training op kantoor waardoor iedereen zijn/haar kennis op peil houdt en kennis en inzichten gedeeld worden;
  • een intern opleidingsprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling;
  • een iPhone en een Microsoft Surface Pro;
  • prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 28 vakantiedagen + 2 vaste verlofdagen op jaarbasis en 24 studieverlofdagen.

Wie zoeken wij

Jij hebt de studie Nederlands recht of Ondernemingsrecht (bijna) afgerond met mooie cijfers en hebt aantoonbare affiniteit met het insolventierecht.

Wij zoeken een advocaat-stagiaire die in de volledige breedte van het insolventierecht en ondernemingsrecht verder opgeleid wil worden. Naast een goed analytisch vermogen en cijfermatig inzicht beschik je over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent nieuwsgierig, betrokken, resultaatgericht en krijgt energie van werken in teamverband. We vinden een flexibele, no-nonsense instelling en de wil om je te ontwikkelen erg belangrijk. Bovenal zijn we op zoek naar een stevige en stressbestendige persoonlijkheid die ervan houdt om in een hectische omgeving met elkaar goed werk af te leveren.

Meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie neem je contact op met Carla Nijhuis (06-22693309 / carla.nijhuis@nysingh.nl) Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met onze recruiter Frederike van Spaendonck (06-12843676 / frederike.vanspaendonck@nysingh.nl/).

De procedure

Nadat we je sollicitatie hebben ontvangen sturen we je binnen twee werkdagen een ontvangstbevestiging. We streven ernaar om je binnen twee weken na jouw sollicitatie te laten weten of we je uitnodigen voor een eerste gesprek. Een tweede gesprek en assessment maken deel uit van de procedure.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 6 november 2020

Vacaturekenmerken

Functie type

Aanstelling

Fulltime

Locatie

Arnhem

Provincie

Gelderland
Bij Nysingh advocaten en notarissen zijn we nuchter. We zijn collegiaal, hechten veel waarde aan een informele sfeer en een goede balans tussen werk…

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top