Rijksoverheid zoekt een

Assistent-officier van justitie

Ben jij toe aan de volgende stap in jouw juridische carrière? En wil je jezelf blijven ontwikkelen? Solliciteer dan voor de opleiding tot assistent-officier van justitie. Je komt te werken in een regionaal arrondissementsparket óf bij het landelijke parket Centrale Verwerking Openbare Ministerie. Een ding is zeker: jij bouwt mee aan een veilige en rechtvaardige samenleving.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Als assistent-officier van justitie kun jij de samenleving laten merken dat daders worden gecorrigeerd én dat er oog is voor de positie en belangen van slachtoffers, nabestaanden en verdachten. Hoe je dit doet? Je ondersteunt de officier van justitie bij strafzaken, beoordeelt dossiers en overlegt hierover met ketenpartners. Daarnaast sta je zelfstandig in toga op enkelvoudige zittingen. Bijvoorbeeld over winkeldiefstal of alcohol in het verkeer.

De opleiding tot assistent-officier duurt zo’n twaalf maanden, waarbij je start met een intensief introductieprogramma van tien weken. Daarna ga je werken aan je vakinhoudelijke kennis én persoonlijke ontwikkeling. Benieuwd naar meer? Lees hier meer over de opleiding.

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-diploma Nederlands recht met een verklaring civiel effect.
 • Je hebt grondige kennis van het straf- en strafprocesrecht.
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante juridische werkervaring.
 • Je beschikt over analytisch en probleemoplossend vermogen, durf en overtuigingskracht.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 9, schaal 10

Maandsalaris: Min €2.737 – Max. €4.400 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur: 1 jaar

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden 

Wat bieden wij jou?

 • Een opleiding en intensieve begeleiding door professionals van het Openbaar Ministerie.
 • Een startsalaris van € 2.805,05 tot € 4.400,17 bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek (cao Rijk, aanloopschaal 9 of 10 BBRA).
 • Een individueel keuzebudget van 16,3% van je brutosalaris. Hiermee kun je onder meer een nieuwe fiets kopen of een fitnessabonnement afsluiten.
 • Een reiskostenvergoeding.

Bijzonderheden

 • Omdat de zittingen bij het parket Central Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) door het hele land plaatsvinden, nodigen we kandidaten vanuit alle regio’s uit om te solliciteren op deze vacature.
 • Bij de ZSM-locatie van een arrondissementsparket behandelen we zeven dagen per week – en veertien uur per dag – zaken. Om die reden heb je regelmatig avond- en weekenddiensten. Hiervoor ontvang je een onregelmatigheidstoeslag.
 • De selectieprocedure bestaat uit de volgende stappen: een brievenselectie, selectiegesprekken, een assessment, een gesprek met de landelijke selectiecommissie en een arbeidsvoorwaardengesprek. Voorafgaand aan de selectiegesprekken kan er eventueel nog een e-assessment plaatsvinden.

Digitaal solliciteren

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Openbaar Ministerie nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Vacaturekenmerken

Branches

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland
Als wetgevingsjurist bij de Rijksoverheid werk je aan de basis van onze rechtsstaat. Je werkt binnen een enorm divers werkveld. Creativiteit en een goed…

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top