RDOG Hollands Midden zoekt een

Bedrijfsjurist en klachtenfunctionaris

Wegens uitbreiding van het Team Juridische Zaken en Inkoop zijn wij op zoek naar een: Bedrijfsjurist en klachtenfunctionaris.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De Regionale Dienst Openbare Gezondheidzorg Hollands Midden (RDOG HM) is een gemeenschappelijke regeling voor de 18 gemeenten in de regio Hollands Midden. De RDOG HM bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid en het welbevinden van de burgers in de regio Hollands Midden in zowel reguliere als crisisomstandigheden. De RDOG HM is een grote organisatie waar onder meer de Jeugdgezondheidszorg, Veilig Thuis, de ambulancevoorziening en de infectieziektebestrijding onder vallen. Wil je meer weten over de RDOG HM? Kijk dan op www.rdoghm.nl.

Wegens uitbreiding van het Team Juridische Zaken en Inkoop zijn wij op zoek naar een:

Bedrijfsjurist en klachtenfunctionaris

28 uur per week

Als Bedrijfsjurist en klachtenfunctionaris ben je een duizendpoot die binnen een complexe organisatie zijn weg weet te vinden en ingezet kan worden op verschillende juridische vraagstukken vanuit de gehele organisatie. Je houdt je vooral bezig met het geven van adviezen op het gebied van bestuursrecht, de Wet openbaarheid van bestuur en gemeenschappelijke regelingen. Maar ook in andere rechtsgebieden weet jij je weg te vinden. Tevens werk je voor ongeveer 8 uur per week als klachtenfunctionaris en sta je klagers onder andere bij met betrekking tot het indienen en formuleren van een klacht en het onderzoeken van de mogelijkheden om tot een oplossing van de klacht te komen.

Je komt terecht in een klein en enthousiast team met twee collega juristen, een inkoopcoördinator, een inkoper (vacature) en klachtenfunctionaris. De onderlinge sfeer is infomeel en open met aandacht voor een goede werk-privé balans

Wat ga je doen als Bedrijfsjurist?

 • Het adviseren van het bestuur, directie, management en medewerkers over de diverse juridische vraagstukken binnen de organisatie, zoals bijvoorbeeld over de gemeenschappelijke regeling, organisatieverordening, het managementstatuut en Wob verzoeken;
 • Adviseren over beleidsmatige, juridische en procedurele kwesties;
 • Analyseren en interpreteren van relevante wet- en regelgeving en vertalen naar consequenties voor de RDOG HM;
 • Voorlichting geven en informatie verstrekken aan
  directie/management/medewerkers over beleidsmatige en juridische kwesties;Het opstellen van besluiten en verweerschriften in het kader van Awb procedures;
 • Het vertegenwoordigen van de RDOG HM in bezwaar- en beroepsprocedures;
 • Het behandelen en afwikkelen van klachten conform de klachtenprocedure van de RDOG HM.

Wat heb je nodig?

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Een voltooide studie Nederlands Recht, zo mogelijk met aantoonbare specialisatie;
 • Actuele kennis op het gebied van het bestuursrecht;
 • Goede mondelinge- en schriftelijke sociale en communicatieve vaardigheden.

Wat biedt RDOG Hollands Midden jou?

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring is het minimumsalaris € 2.914,- bruto per maand (aanloopschaal 10) en maximaal € 5.067,- bruto per maand (functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek.
 • Je ontvangt een toeslag van 17,05% die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • We hebben een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioen.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao SGO.
 • Je kunt je werk en werktijden flexibel en naar eigen behoefte (in goed overleg) indelen en (deels) thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
 • Je krijgt de beschikking over een laptop en mobiele telefoon.
 • En omdat wij het belangrijk vinden dat je je op het vakgebied kunt blijven ontwikkelen zijn er opleidingsfaciliteiten beschikbaar.

Wil je reageren?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Paul Happel, afdelingsmanager Bedrijfsvoering, tel.nr (088- 3084376). Je schriftelijke sollicitatie kun je onder vermelding van vacaturenummer 036 vóór 22 april a.s. sturen via onze sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteerbutton.

Als je bij ons solliciteert gaan wij uiteraard zorgvuldig om met de gegevens die je aan ons verstrekt. Wil je hier meer over weten, klik dan op deze link https://www.rdoghm.nl/over-de-rdog-hm/privacy voor onze privacyverklaring.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 26 maart 2020
Verloopdatum: 26/05/2020

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Leiden

Provincie

Zuid-Holland

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top