Ploum zoekt een

BEGINNEND ADVOCAAT-MEDEWERKER AANSPRAKELIJKHEIDS- EN VERZEKERINGSRECHT

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Als beginnend advocaat-medewerker ben je onderdeel van de sectie Dispute Resolution. De focus van je werk ligt op het gebied van verzekeringsrecht en aansprakelijkheidsrecht. Afhankelijk van de complexiteit van de zaak, begeleid je de cliënt zelfstandig of in teamverband in geval van calamiteiten en assisteer je bij het afwikkelen van claims. Je adviseert over risicobeheersing en over polisdekking. En je werkt regelmatig samen met collega’s op andere rechtsgebieden, zoals bestuurs- en strafrecht, ondernemingsrecht, bouwrecht, faillissementsrecht en arbeidsrecht. Waar nodig procedeer je, waar mogelijk zoek je naar een alternatieve manier van geschillenbeslechting. Je wilt voor je cliënt een vertrouwde sparringpartner en klankbord zijn, niet een rigide advocaat die zakelijke problemen onnodig juridisch complex maakt.

Ons team
De sectie Dispute Resolution bestaat momenteel uit 17 advocaten, met expertise op het gebied van verzekeringsrecht, aansprakelijkheidsrecht, faillissementsrecht en bouw- en vastgoedrecht. Onderdeel van de sectie is het kleine en zeer gespecialiseerde team aansprakelijkheid en verzekering, waar jij deel van gaat uitmaken. Dit team assisteert op het gebied van bouw- en technische schades, bedrijfsaansprakelijkheid en hieraan gerelateerde verzekeringen, brandverzekeringen en overige verzekeringsvormen, maar behandelt ook claims en verzekeringsrechtelijke kwesties rondom blootstelling aan gevaarlijke stoffen, beroepsfouten, milieuschades en product recalls.

Wij werken met name in opdracht van grote en kleinere bedrijven in de bouw, brzo sector, haven en opslag, logistieke dienstverlening en de energiesector, maar ook regelmatig voor verzekeraars, tussenpersonen en experts. Uniek aan onze dienstverlening is dat wij als middelgroot kantoor onze kennis van verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht kunnen koppelen aan de expertise van onze andere secties. Kortom, we hebben een levendige en veelzijdige proces- en adviespraktijk.

Wie zoeken wij
Wij vinden het belangrijk dat je enkele jaren ervaring hebt op het gebied van verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. We gaan ervan uit dat je in staat bent snel scherpe analyses te maken en deze naar pragmatische oplossingen te vertalen. Vanzelfsprekend moet je zowel schriftelijk als mondeling uitstekend kunnen argumenteren en overtuigen. Je bezit al een behoorlijke mate van zelfstandigheid als advocaat, maar je wilt graag meer leren. Daarnaast is het een pre als je je verder wilt ontwikkelen dan alleen op het juridische vlak. Je vindt het bijvoorbeeld leuk om te netwerken en nieuwe contacten te leggen, je wilt je kennis met klanten delen en je bent bereid om jongerejaars kantoorgenoten op te leiden en te begeleiden. Ook dat wordt namelijk onderdeel van jouw functie.

Voor deze functie is het wel belangrijk dat je:

  • een WO Masteropleiding Nederlands Recht hebt afgerond;
  • de Beroepsopleiding Advocatuur hebt afgerond;
  • 3 à 6 jaar relevante werkervaring hebt op het gebied van verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht;
  • je uitstekend weet uit te drukken in het (juridisch) Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift.

Ons aanbod
Een zelfstandige, uitdagende en interessante functie met een gevarieerd takenpakket. Je werkt samen met enthousiaste collega’s binnen een succesvolle en inspirerende werkomgeving. Wij hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Voor de permanente educatie hebben wij bijvoorbeeld samen met vooraanstaande docenten cursussen ontwikkeld die je op de hoogte houden van recente ontwikkelingen binnen het vak, daarnaast organiseren wij commerciële vaardigheidstrainingen en trainingen om jouw softskills te ontwikkelen. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan commissies om je breder te blijven ontwikkelen. Naast ontwikkeling kun je ook rekenen op veel gezamenlijke sociale activiteiten. Er is daardoor een goede onderlinge sfeer en samenwerking.

Het betreft een fulltime functie voor 40 uur per week. Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een dertiende maand.

Wij zijn gevestigd in hartje Rotterdam, aan de Blaak en goed bereikbaar met het OV.

Ploum iets voor jou?
Wij zijn een modern, no-nonsense advocaten- en notarissenkantoor in het centrum van Rotterdam. Bij Ploum staat de relatie met elkaar en de cliënten centraal. Wij gaan voor pragmatische partnerships, waarin we écht samenwerken en ondernemend zijn. In een fijn, open en betrokken team werken wij samen met de klant aan grote en uitdagende cases. Samenwerken en respect voor iedereen staat centraal. Met gedeelde waarden kom je verder. 

Interesse?
Solliciteer dan direct via onderstaand sollicitatieformulier. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kim van Beest, Senior medewerker HR/Recruiter via +31 610935283.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 27 mei 2021

Vacaturekenmerken

Aanstelling

Fulltime

Locatie

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland
Ploum, Rotterdam Law Firm is een onafhankelijk full service advocaten- en notarissenkantoor gevestigd in het hart van Rotterdam. Ploum heeft alle relevante juridische kennis…

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top