Gemeente Den Haag zoekt een

Bestuursjurist ruimte

Bij de afdeling Juridische Zaken in Den Haag krijgen we het steeds drukker. De bevolking groeit, er moeten woningen worden gebouwd, bedrijvigheid gestimuleerd en nieuwe gebieden worden ontwikkeld. Dat gaat niet altijd van een leien dakje. Waar gebouwd wordt, vinden juridische procedures plaats en als bestuursjurist op het gebied van ruimte houd jij je met deze procedures bezig. Bij bezwaar en beroep – van adviescommissies, de rechtbank tot de Raad van State – stel je het schriftelijk verweer op en voert het verweer ter zitting. Verder verleen je brede juridische assistentie aan de collega’s van de dienst Stedelijke Ontwikkeling, bijvoorbeeld als het gaat om urgentieverklaringen bij het toewijzen van woningen, verlenen van vergunningen, in kaart brengen van consequenties van besluitvorming voor toezicht en handhaving en bij het voorbereiden van beleid. Als zij daarbij ondersteuning nodig hebben schakelen ze jouw advies en hulp in. Een rol die jou de gelegenheid geeft om je vaardigheden aan te scherpen, je kennis te vergroten én – binnen de hele afdeling Juridische Zaken met 140 medewerkers – je blik te verruimen en je loopbaankansen te vergroten. Mooi werk voor een ambitieuze, nieuwsgierige jurist!

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Wat vragen wij?

Je wordt geboeid door ruimtelijke juridische vraagstukken en volgt de vakinhoudelijke ontwikkelingen op de voet. Hoe complex ze soms ook zijn, zaken die aan jou worden voorgelegd maak je je snel eigen. Je weet vragen om te zetten in zorgvuldige, praktische en juridisch correcte oplossingen die je in begrijpelijke taal kunt uitleggen, ook aan niet-juristen. Je snapt hoe belangrijk goede relaties zijn en investeert daarom in je – interne en externe – netwerk.

Verder beschik je over:

 • een afgeronde academische juridische opleiding en parate kennis op het gebied van bestuursrecht;
 • minimaal 1 jaar ervaring met bestuursrechtadvisering, bij voorkeur bij een publieke organisatie;
 • aantoonbare ervaring met het voeren van mondeling en schriftelijk verweer.

Wat bieden wij?

Een functie in een team van 15 professionals en de nodige juridische puzzels om je tanden in te zetten. Je kunt jouw kennis en vaardigheden volledig gebruiken en verbreden. Binnen het ruimtelijk domein, maar op termijn ook daarbuiten. Bij een organisatie zo groot als Den Haag zijn de mogelijkheden daarvoor – en de faciliteiten om je te ondersteunen – royaal aanwezig.

Ook kun je rekenen op:

 • een salaris van maximaal € 5.169 bruto per maand (schaal 11) op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden met eventueel een proeftijd. Bij goed functioneren is er mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht;
 • een 36-urige werkweek, met ruimte om compensatieverlof op te bouwen.

Daarnaast hebben we voor jou een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:

 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool in het Stadhuis.

Wie zijn wij?

De afdeling Juridische Zaken is onderdeel van het Bedrijfsvoeringsexpertisecentrum van de dienst Bedrijfsvoering van de gemeente Den Haag. Met 140 juridische professionals ondersteunen we de diensten van de gemeenten.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Maarten Schenk, manager Juridische Zaken, op telefoonnummer 06 52 67 20 95.

Extra informatie

 • Let op! Reageer alleen op deze vacature als je aan de gevraagde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden kunt voldoen.
 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure.
 • Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.
 • Indien we niet fysiek met sollicitanten in gesprek kunnen i.v.m. de ontwikkelingen rond het Coronavirus, zullen de sollicitatiegesprekken online met de applicatie Microsoft Teams plaatsvinden.
 • Onderaan de pagina is een bijlage toegevoegd met tips voor een online sollicitatiegesprek.

Interesse?

Sollciiteer via de ‘Solliciteer‘ button.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 15 februari 2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top