Legal Counsel Finance

Deel deze vacature:

Hilversum, 40 uur per week

Legal counsel finance? Hier start jouw uitdaging:

Als legal counsel finance bij Polestar Capital heb je een brede functie. Je levert een bijdrage aan de totstandkoming van diverse (project)financieringen. Het gaat om financiering van projecten met een complexe structurering, diverse financiers en investeerders of complexe governance. Ook na totstandkoming van de financiering, tijdens de bouw- en exploitatiefase of de bijzonder beheerfase, blijf je betrokken bij het project, zolang de financiering loopt. Binnen een jaar heb jij behoorlijke stappen gezet in jouw ontwikkeling bij ons. Door de open dialoog binnen het investeringsteam ben je actief betrokken bij interne discussies over meerdere transacties, waarin bijvoorbeeld risicoanalyses, financiële instructies, juridische clausules, intercreditor afspraken, circulariteitsberekeningen of trends binnen de energietransitie worden besproken. Je bent betrokken bij verschillende transacties en zorgt dat deze transacties zo efficiënt mogelijk naar closing worden gebracht.

De verantwoordelijkheden als Legal counsel?

 • Het juridisch-, financieel- en technisch analyseren van de kansen en risico’s van een project, in samenwerking met andere collega’s.
 • Juridisch structureren, waarbij je de juiste financieringsvorm voor de opdrachtgever en het project afstemt en het uitonderhandelen daarvan met de kredietnemer en eventuele overige financiers.
 • Het begeleiden en uitvoeren van due diligence-trajecten voor transacties.
 • Ondersteunen bij het opstellen van financieringsoffertes en financieringsdocumentatie.
 • Het coördineren en begeleiden van projecten naar closing toe.
 • Juridische ondersteuning bij (bijzonder) beheer van projecten.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je cv graag tegemoet.

De uitdaging bij Polestar Capital

Polestar Capital zet woorden om in daden. Duurzaamheid en impact zijn woorden die je dagelijks bij ons hoort; dit wordt omgezet in het realiseren van duurzame transities, waarbij financiering niet langer een belemmering is, maar een versneller. Polestar Capital is dan ook één van de koplopers binnen Nederland en Europa als financier van energie gerelateerde- en circulaire projecten. Om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden te houden, is nú actie nodig. Door te financieren wat anderen niet financieren willen we bijdragen aan CO2-besparing, afval reducering, productie van duurzame energie, abiotische grondstoffen en aan het creëren van (lokale) banen. Hoe maken we dit concreet in onze werkzaamheden? Wij beheren o.a. het Limburgs Energie Fonds (LEF) en het Polestar Capital Circular Debt Fund (PCDF). Daarnaast verzorgen wij vanuit het Warmtefonds de acceptatie en het beheer van leningen aan particuliere woningeigenaren, VvE’s en scholen voor het financieren van energiebesparende maatregelen.

Onze groei brengt volop kansen mee voor jou. Wij bouwen samen aan Polestar Capital. Met jouw positieve energie en enthousiasme weet jij anderen mee te nemen in jouw drive om onze organisatie vooruit te helpen. Wij bieden je een hecht en enthousiast team met ongeveer 15 collega’s. Je team bestaat uit één collega legal counsel, één manager legal en verschillende investment managers om mee samen te werken. Naast jouw team zijn er nog 100 gedreven collega’s waarmee je kan sparren en ervaringen kan delen. In onze snelgroeiende organisatie heb jij veel inbreng, jouw mening, ideeën en werkzaamheden worden gezien en zijn van waarde.

Wat biedt Polestar Capital nog meer:

 • Salaris tussen de € 6.500,- en € 9.000,- per maand (excl.).
 • Goede pensioenregeling + een budget op basis van 4% van jouw salaris om jouw pensioen aan te vullen of voor andere doeleinden te gebruiken.
 • Thuiswerkvergoeding en/of reiskostenvergoeding.
 • 29 vakantiedagen op basis van 40 uur om te genieten van een welverdiende vakantie.
 • Hybride werken.
 • Opleidingen en cursussen ten behoeve van je professionele ontwikkeling.
 • Afwisselende baan; ruimte tot persoonlijke inbreng.
 • Een hecht team met een gezamenlijke lunch, borrelen en geregeld zijn er bedrijfsuitjes.

Vereisten
Dit breng jij voor de Legal counsel mee:

 • Je hebt een afgeronde juridische wo-opleiding.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen de financieringspraktijk, bij voorkeur opgedaan binnen de advocatuur, een financiële instelling of een investeringsfonds.
 • Je kunt omgaan met complexe project- en financieringsvraagstukken, je hebt de flexibiliteit om vanuit verschillende perspectieven naar een project/vraagstukken te kijken en niet enkel juridisch.
 • Je hebt goede analytische vaardigheden.
 • Je houdt van een dynamische werkomgeving.
 • Je werkt secuur en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Enthousiast naar de vacature Legal counsel?

Dat kan! Solliciteer via het sollicitatieformulier op onze website. We ontvangen graag jouw cv en motivatiebrief in één document. Dan wordt er telefonisch contact met je opgenomen. Zien we samen een match? Dan zien we je graag bij ons op gesprek.

Meer weten?

Neem contact op met onze recruiter William Hulshof via recruitment@polestarcapital.nl, telefoon 06‑21506896.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 3 februari 2023
Verloopdatum: 03/03/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Hilversum

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Tussen de € 6.500,- en € 9.000,- per maand
Scroll naar boven